Marchi

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
daleko
Vrhunski majstor

Marchi

Post by daleko »

Да ли je неко копирао кухинÑŒу фабрике marchi модел saint louis? Иjел зна неко приближну цену оригинала? Нигде нема на нету или jа погрешно тражим
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ima cena od vise njihovih kuhinja, ali bas za tu nisam ni ja nasao. Uobicajene cene za kuhinje te velicine su im 21.000 eura, pa idu i do preko 30. Mislim da su im cene dobro naduvane, izigravaju neki veliki brend, ali su oni sitni za Italijansko trziste, imaju tamo na hiljade takvih fabrika. Stil tog modela je pokusaj vracanja u zivot nekog "stila", bolje reci trenda iz 50-tih godina, prilicno retrogradno. Sve u svemu, po mom misljenju je to neuspeo pokusaj. Pre svega, na kuhinju od pre 50 godina bi bilo logično da ide model slavine od pre 50 godina, a ugradne rerne i frizideri u to vreme niko nije imao pojma ni da ce postojati. Na to nisu obratili paznju, pa se dobija utisak kakav ostavlja i svaki drugi kič. Sem toga, te boje koje su koristili su nepostojane, izuzev ako se radi o laminatima umesto farbanja, a ako jeste tonirani lak, to ima taj izgled jedno 6 meseci, dok skroz ne izbledi i dodje na nijansu bele kafe. Ja sam koristio najkvalitetnije boje i aditive protiv zucenja, jer su kupci tako insistirali, pa sam po obicaju zadrzao uzorke za sebe radi kontrole i te uzorke sam cuvao na tamnim mestima i nisu zadrzali boju... ne vredi pa ne vredi, ljudima ne moze da se objasni da su to jednostavno nepostojane nijanse. Znaci, te kuhinje izgledaju kao na slici samo neko krace vreme kad su nove. Korisceni su neki delovi od AL lima, a i oni ce dobijati svoju patinu... da ne zagledamo dalje. Inace se prodaje u modulima/komadima, pa zavisno od cena pojedinacnih komada zavisi i cena cele kuhinje, naravno i od cena ugradjenih uredjaja.
Last edited by Pezzo on 13 May 2016 12:59, edited 1 time in total.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ма ja то само треба да скопирам. Инаравно да наплатим..... Зато ме цена занима jер реално требам бити за четвртину jефтиниjи
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

А то што личи на ништа баш ме з.....
А цене нигде, днас сам пробао нешто блесаво. Представио сам се као клиjент, дао скицу шта ме занима и чекам цену
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Итако стигла цена и опис. јнтересантно што кажу у опису да jе од пуног дрвета..... и крила и корпуси и да се нигде не види споj и текстура. Мало звуви ненормално, а и цена им за лудницу
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa zaboravio sam da ti napomenem da je najcesce sve od masiva, ali sam mislio da to vec znas, pa se nisam ponovo javljao. Ali sve jedno preskupi su jer tamo i mnoge druge firme rade od masiva jako lep namestaj i mnogo jeftinije.
Ako im se ne vidi tekstura to je bas glupo.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

u cemu je poenta ako je masiv a ne vidi se struktura :pucko:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Poenta je u tome da ti uzmu dodatne pare sto su uspeli da sakriju teksturu na masivu. A onda ako hoces da vidis teksturu, naplate ti jos..
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

verovatno je tako ....::neznam::

uvek ce biti ovaca za sisanje....:part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply