Peskiranje drveta

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
nikola28
Majstor majstora

Peskiranje drveta

Post by nikola28 »

Jel radio neko peskiranje starog drveta?
Imam neko staro postolje od abrihtera staro 50ak i vise godina koje bih iskoristio za postolje stola ali je predugo stajalo napolju pa ima onaj prvi sloj od nekoliko mm koji se lako odvaja a mislim da je prevelik posao da se smirgla....kakva je povrsina posle peskiranja,da li je izudarana,moze li se smirglati da bude glatko ili ce uvek biti izubijano?Postolje je mislim hrastovo...donja strana je propala prilicno zbog stajanja na zemlji...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja se bavim peskarenjem(i drveta)

povrsina bude uniformisano hrapava i pesak izvadi sve sto je kilavo(trulo)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Hvala,Singer...sta posle peskarenja?Smirglanje pa lakiranje?Moze odmah neka finija smirgla ili se krece od 80,120?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

posle peskarenja neces zagladiti bez gitovanja
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Dobro,hvala,samo jos jedno pitanje...trebam li nesto da napomenem nekom ko mi bude peskirao drvo a da to do sad nije radio?Tipa pritisak,daljina,duzina trajanja,materijal,nemam pojma,pretpostavljam da je velika razlika u odnosu na metal...?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nije velika razlika u smislu rada ,pogotovo ako drvo ima premaz pa dok ga ne skine :)
Post Reply