Izrada nogu na strugu

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
stefan5st11
Dodavač alata

Izrada nogu na strugu

Post by stefan5st11 »

Pozdrav svim majstorima,

Trebala bi mi pomoc stolara po mogucstvu iz Beograda. Posto pokusavam da popravim neki globus bar potrebno je da se uradi par stvari na strugu.
Pa ovako. 1 - Noga identicna kao sa slike. Duzina 50 cm, precnik 4,5cm. 2 - Ovaj stubic sto ide na sredinu da drzi globus iz 2 dela. Jedan veci od 22cm, i jedan manji od 7cm. Oba precnika 4,5cm, samo donji mora da bude probusen da prodje navoj od 8mm. 3 - tri ,,donje" nogice precnika 4,5cm duzine 5-6 cm (znacu tacno kad vidim sta cu sa tockicima), i isto probuseni da prodje navoj od 8mm.

P.S. svi elementi mi trebaju goli - bez bajca i laka. Noga je bitno da bude ako je moguce ista kao sa slike (dao bih jednu kao primerak). Za ostale delove imate umetnicku slobodu, samo da budu u istom fazonu. Ne znam koji je materijal u pitanju, pa sam slikao nebajcovani deo noge ako ikome ista znaci :P

I naravno zanima me okvirna cena i vreme potrebno za izradu.

Slike noge:

Image

Image

I slika globus bara sa neta, cisto da vidite na sta mislim sa tim ostalim delovima :D

Image
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Sto se te restauracije tice, bolje je da to pazljivo zalepis ako je polomljeno (pretpostavljam da jeste), jer bi se novi umetnuti deo razlikovao po boji, sigurno ima i svoju patinu.
stefan5st11
Dodavač alata

Post by stefan5st11 »

Svestan sam ja toga, ali je problem sto nema noge i tog srednjeg stubica :P Tako da sada trazim da odradim to sto je blize originalu.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Dali si nasao majstora...Ako je posao i dalje aktuelan pokusao bih ja da ti to odradim daljina nebi bila bitna prepreka,ali bi mi po mogucnosti odgovarao crtez u nekoj razmeri da ne setamo uzorak...Cena bi bila jedna dobra dnevnica...
Last edited by zvecanac on 12 Mar 2016 22:28, edited 1 time in total.
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Post Reply