Moze li ovo na evropski cirkular
BR je u pravu ,ako mislis nesto ozbiljnije da radis tebi ne trebaju igracke koje jos moras da doradjujes i prilagodjavas svojim potrebama.Na kraju ispasce ti mnogo skuplje i nece to biti ono sto si zamislio...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Ja ne bih tako lako davao ocene o nekome koga ne znam. Ja ovog coveka znam (ne facebook znam nego licno), znam sta je radio, znam da nije profesor ili ucitelj vec neko ko je radio ozbiljno i ko od ovog zanata zivi vise od 30 godina. No nebitno.BR wrote:Profesionalac koji na testeri sa tom igrackom ravnja dasku za spojeve je prevarant, a ne profesionalac. No takvih je Amerika puna, samo se vrlo brzo cuje za njih. Oni su jako skloni pravljenju glupih alata, i dokazivanju da su najpametniji, ali takvi se posle cude sto im sat kosta upola manje nego kod ozbiljnih majstora. Nemoj da padas na njihove lagarije.
Nemam pojma kako da dodjem do Pala ali ako je raspolozen da uveze nesto ovde ja sam raspolozen. Posalji mi PM i dacu telefon ili sta vec treba.
Sto se tice rucnog ravnaja, to radim sada ali bi da preskocim ako je moguce.
Ne moram da znam nekoga da bih procenio sta zna, po onome sto koristi.
To sa Palom je sala iz vremena kada iz Srbije nije radio Pay Pal. U stilu, jer kupujes Pay Palom? Ne kupujem Sandor Palom. Trenutno nemam nikog specificnog, nije mi trebao zadnje dve godine, ali su ih oglasi puni i svi donose alate, belu tehniku i ko zna sta jos iz Madjarske. Pozoves pa se dogovoris sa nekim od njih.
Nema razloga za preskakanje ravnjanja rukom, ili barem za finisiranje ivice spoja rukom, posle grube obrade testerom. Tako rade stolari ciji radni dan kosta vise nego cela mesecna plata stolara kod nas. Njih ne placaju zato sto se nekome svidja sto je ovaj sve radio rukom, njihov sat je za tako nesto preskup, nego zbog toga sto su pripremili veci deo materijala rukom, a onda postigli rukom nivo preciznosti koji je nemoguce postici masinom. Takav rad je ono sto kosta tamo gde ima para a i znanja sta je kvalitet.
To sa Palom je sala iz vremena kada iz Srbije nije radio Pay Pal. U stilu, jer kupujes Pay Palom? Ne kupujem Sandor Palom. Trenutno nemam nikog specificnog, nije mi trebao zadnje dve godine, ali su ih oglasi puni i svi donose alate, belu tehniku i ko zna sta jos iz Madjarske. Pozoves pa se dogovoris sa nekim od njih.
Nema razloga za preskakanje ravnjanja rukom, ili barem za finisiranje ivice spoja rukom, posle grube obrade testerom. Tako rade stolari ciji radni dan kosta vise nego cela mesecna plata stolara kod nas. Njih ne placaju zato sto se nekome svidja sto je ovaj sve radio rukom, njihov sat je za tako nesto preskup, nego zbog toga sto su pripremili veci deo materijala rukom, a onda postigli rukom nivo preciznosti koji je nemoguce postici masinom. Takav rad je ono sto kosta tamo gde ima para a i znanja sta je kvalitet.
Moram da se slozim sa BR-om oko upotrebe ovoga tako sto se smesti daska izmedju njega i firunga. Sve sanse da ti ta daska zavrsi u glavi.
Ko kad bi gurnuo dasku izmedju firunga i glodala.
Ja sam ovo video kao zanimljivu varijantu disk brusilice, za obradu nekakvih krivina iz ruke. Nije mi palo napamet da bi ga koristio za ravnanje ivice.
Opet... tvoja glava, tvoji prsti...
Ko kad bi gurnuo dasku izmedju firunga i glodala.
Ja sam ovo video kao zanimljivu varijantu disk brusilice, za obradu nekakvih krivina iz ruke. Nije mi palo napamet da bi ga koristio za ravnanje ivice.
Opet... tvoja glava, tvoji prsti...