Oblice

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Ako su 11 cm precnika,onda su od ljustenja furnira,i one su veoma vlazne,posto trupac prolazi hidrotermicku obradu da bi se lakse ljustio...mora da se suse da ne bi ispucale i da se ne bi krivile...trebao sam da radim neke garniture za sedenje od tih poluoblica,ali su mi rekli da i ne pokusavam ako su sirove....
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

da upravo tako..... od tih su...... one koje su bile u velikoj hladovini manje su ispucale primetio sam....samo mislim da bi trebalo ih seci odmah i poredjati negde gde nema dodir sa suncevim zracima i prevelikom promajom..nek me neko ispravi....
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sto ih vise iseces, brze ce se susiti, a tebi je cilj upravo obrnuto, da usporis susenje kako ne bi pucale.
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Ne zanam,najbolje bi to bilo vestacki susiti...a camove suve poluoblice 18 evra kvadrat!
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

da mbole ali ja one koje sam isekao i stavio u garazu nijedna nije ispucala
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Pazi samo da ti ne pobudjaju te u garazi,ako nema strujanja vazduha...a ne bi trebale sad da pucaju,velika vlaznost,niska temperatura,nema direktne svetlosti...
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

u redu...a kojim bojama se farbaju.....????
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisu ispucale zato sto su bile u garazi a ne na jakom vetru i suncu, a ne zato sto si ih isekao :)

Farbas ko i svako drugo drvo. Kakva je razlika dal je u pitanju oblica ili daska?
Od toga cemu ce biti izlozene, kakav izgled zelis i kakvo odrzavanje, zavisi i cime ces ih mazati.
Post Reply