SOS SARKE ZA VRATA BEZ FALCA
- drvodeljac
- Majstor početnik
SOS SARKE ZA VRATA BEZ FALCA
Pozdrav svima, trebam napraviti nekoliko komada vrata od masiva pa bih hteo da to budu vrata bez falca. Zanima me vase misljenje o takvim vratima u odnosu na klasicna vrata sa falcom, gde nabaviti takve sarke, koja im je cena, kako se ugradjuju, koliki je zazor izmedju krila i futera? Da li je po Vama to bolja varijanta u odnosu na slasicna vrata?
Last edited by drvodeljac on 10 Feb 2015 07:44, edited 1 time in total.
Jесу лепша , али су непрактичнија . Било какво кривљење плотне се примети , мораш поставити шток и плотну сто посто , да свуда буде исти зазор .
Ђарке имају све продавнице окова , цена око 180-200 дин ком ,имаш три рупе на краку за крило и три или четири на краку за шток , зазор 3mm , толика је дебњина кракова шарке .
Ђарке имају све продавнице окова , цена око 180-200 дин ком ,имаш три рупе на краку за крило и три или четири на краку за шток , зазор 3mm , толика је дебњина кракова шарке .
- drvodeljac
- Majstor početnik
- drvodeljac
- Majstor početnik
moze kad budem slikao zadnja koja su radjena(jos treba da zavrsim oblogu od kamina i kupatilske elemente)pa cu ih slikati(najverovatnije od nedelje):stolt:drvodeljac wrote:poz Singer, jel bi mogla neka slicica tih vrata
nadam se da ti nece biti kasno ::neznam::
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- drvodeljac
- Majstor početnik
- miloscale
- Majstor majstora
i ja se slazem sa singerom da su lepsa a sto se ticekrivljenja isti magarac cak su pomeni b.sarke bolje negoone klasicne za falcovana vrata
a evo ti slika ako ti nesto pomaze kako ih ja radi imas tu par slika pa prelistaj i sad bas radim nekih pet komada mogu i njih da ti slika ako ti treba iznekog drugog ugla ovosam imao u kompu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
a evo ti slika ako ti nesto pomaze kako ih ja radi imas tu par slika pa prelistaj i sad bas radim nekih pet komada mogu i njih da ti slika ako ti treba iznekog drugog ugla ovosam imao u kompu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Last edited by miloscale on 11 Feb 2015 01:41, edited 1 time in total.
- drvodeljac
- Majstor početnik
Ok Miloscale, pogledao sam slike ali ako mozes uslikaj i ta vrata sto sada radis. uslikaj deo oko brave, sarke, da se sto bolje vidi, poz
Last edited by drvodeljac on 13 Feb 2015 07:00, edited 1 time in total.
- drvodeljac
- Majstor početnik
- miloscale
- Majstor majstora
drvodeljac wrote:Zar niko nezna nista o vratima bez falca?

evo ti na beloj kutiji vidis kako izgleda profil presek kad sklopim kutije i okacim vrata stavim bravu na vrata onda belezim gde na kutiji srafim plocicu za prihvat bez frezovanja i samo burgijom islicujem rupe za jezicak i za kljuc i to je to
- drvodeljac
- Majstor početnik
- miloscale
- Majstor majstora
kad radim sa pragom njega stavljam ispod nefalcujem ga znaci samo nasadim kutiju na njega vtata idu preko njega ali bez falcovanja i bude dubine kao kutija slikacu ti i prag popodnedrvodeljac wrote:Hvala, a reci mi da li stavljas i prag, posto ja hocu da stavim prag? Da li on ide sirinski samo do krila ili i ispod krila tj da li se falcuje kao i futer?
bodem i lamele u njega taman mi drzi sirinu dole