SOS SARKE ZA VRATA BEZ FALCA

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
drvodeljac
Majstor početnik

SOS SARKE ZA VRATA BEZ FALCA

Post by drvodeljac »

Pozdrav svima, trebam napraviti nekoliko komada vrata od masiva pa bih hteo da to budu vrata bez falca. Zanima me vase misljenje o takvim vratima u odnosu na klasicna vrata sa falcom, gde nabaviti takve sarke, koja im je cena, kako se ugradjuju, koliki je zazor izmedju krila i futera? Da li je po Vama to bolja varijanta u odnosu na slasicna vrata?
Last edited by drvodeljac on 10 Feb 2015 07:44, edited 1 time in total.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Jесу лепша , али су непрактичнија . Било какво кривљење плотне се примети , мораш поставити шток и плотну сто посто , да свуда буде исти зазор .
Ђарке имају све продавнице окова , цена око 180-200 дин ком ,имаш три рупе на краку за крило и три или четири на краку за шток , зазор 3mm , толика је дебњина кракова шарке .
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Znaci niste nesto odusevljeni, jel? Pa i na klasicnim vratima se primeti krivljenje table, ali mozda to na ovima ruznije izgleda, znaci Vi ste za klasicna vrata sa falcom?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja nisam za klasicna,meni su bolja sa br.sarkama ravno secena.:tummenupp:

radim i klasicna ali uvek preporucim ravno secena :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

poz Singer, jel bi mogla neka slicica tih vrata, to pravim za mene, pa bi hteo da budu bas extra. Jel su brodske sarke bolje od sos, koje se uopste nezide?
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

јсто се криве , али са на вратима са фалцом мање види . јначе лакше је са равном плотном .
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

drvodeljac wrote:poz Singer, jel bi mogla neka slicica tih vrata
moze kad budem slikao zadnja koja su radjena(jos treba da zavrsim oblogu od kamina i kupatilske elemente)pa cu ih slikati(najverovatnije od nedelje):stolt:

nadam se da ti nece biti kasno ::neznam::
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Ok,nije kasno onda uslikaj komplet sa kaminom, poz
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

i ja se slazem sa singerom da su lepsa a sto se ticekrivljenja isti magarac cak su pomeni b.sarke bolje negoone klasicne za falcovana vrata
a evo ti slika ako ti nesto pomaze kako ih ja radi imas tu par slika pa prelistaj i sad bas radim nekih pet komada mogu i njih da ti slika ako ti treba iznekog drugog ugla ovosam imao u kompu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Last edited by miloscale on 11 Feb 2015 01:41, edited 1 time in total.
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Ok Miloscale, pogledao sam slike ali ako mozes uslikaj i ta vrata sto sada radis. uslikaj deo oko brave, sarke, da se sto bolje vidi, poz
Last edited by drvodeljac on 13 Feb 2015 07:00, edited 1 time in total.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

drvodeljac wrote:Ok Miloscale, pogledao sam slike ali ako mozes uslikaj i ta vrata sto sada radis. uslikaj deo oko brave, sarke, da se sto bolje vidi, poz
slikacu ti sutra i postavicu slike
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Zar niko nezna nista o vratima bez falca?
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

drvodeljac wrote:Zar niko nezna nista o vratima bez falca?
Image

Image

Image

Image

evo ti na beloj kutiji vidis kako izgleda profil presek kad sklopim kutije i okacim vrata stavim bravu na vrata onda belezim gde na kutiji srafim plocicu za prihvat bez frezovanja i samo burgijom islicujem rupe za jezicak i za kljuc i to je to
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Hvala, a reci mi da li stavljas i prag, posto ja hocu da stavim prag? Da li on ide sirinski samo do krila ili i ispod krila tj da li se falcuje kao i futer?
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

drvodeljac wrote:Hvala, a reci mi da li stavljas i prag, posto ja hocu da stavim prag? Da li on ide sirinski samo do krila ili i ispod krila tj da li se falcuje kao i futer?
kad radim sa pragom njega stavljam ispod nefalcujem ga znaci samo nasadim kutiju na njega vtata idu preko njega ali bez falcovanja i bude dubine kao kutija slikacu ti i prag popodne
bodem i lamele u njega taman mi drzi sirinu dole
Post Reply