čime ispuniti prostor?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Imao sam sreću ili nesreći da sam pravio dve kuće i adaptirao kupljenu vikendicu , i da SAM gletujem , radim rigips ,pločice, pomalo vodovodnu instalaciju (samo plastiku)laminat, i spoljnu fasadu.Zanat sam izučio radeći dok sam studirao u Londonu , nije nikakva tajna da sam morao da radim kao lejbor majstorima da bih mogao da završavam fakultet, ali to je druga priča , toliko toga poznajem kada je enterijer u pitanju da pravim razliku izmedju Pur pene, koja je zakon u montaži prozor - vrata, ali za otvore i popunjavanje šupljina tu je lepak za rigips tata.Penu nevolim jer mi je milion puta us...la radno odelo i ruke.
Vidi kada prilikom malterisanja enterijera od jačine pukne malter i napravi paukovu mrežu a niti imaju tendenciju širenja prilikom sušenja koristi se naravno taj lepak prvo on pa glet masa i NIKADA VIÅ E ni desetinku neće pući pre na drugom mestu nego tu.
Postoji još nešto bolje ato je lepak za gips lajsne ispod plafona ili gde ih još postavljaju, jak kao zemlja, samo kada ga ubaciš u šupljinu hoće da povuče i da pukne mesto pored njega , kao beton.
Sa njim imam iskustva jer sada moram da otkrijem tajnu ako nema poreznika iza mene i među vama STOLARIJA JE MOJA LJUBAV I HOBI , a gletovanje ,,rigips, i fasada nesto sa čim popunjavam kućni budžet.
Fugenfileru poznajem dušu i znam šta može a šta ne .
toliko od Å arenka.
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
Gillette
Precizni šegrt

Post by Gillette »

evo završih, vidim tema se malo razvila..pa da izvestim šta sam uradio :)

Saveti su mi puno pomogli, dvoumio sam se čime da popunim prostor između štafni, da li pena, da li nešto drugo..i na kraju se odlučio za sledeće:

Najpre sam sve podesio da bude koliko toliko "pod libelu". Tamo gde je bilo krivo, popuštao sam šrafove ili ih pritezao, a prostor između letvi podupirao sa parčadima drveta.
U preostali prostor sam ugurao stiropor. (neki majstor u dvorištu radio fasadu i kad videh brdo stiropora, ideja se sama namestila)

Stiropor sam dobro nabio, pritegao sve još jednom i onda sve zatvoriio lepkom za knauf (fugenfiler) i to sam ga umesio malo gušće i nanosio špahtlom dok se nije izravnalo i sa ramom, s jedne i sa zidom sa druge strane.

Tako isto i pozadi i eno ga sada, iako se još suši, prilično je sve već tvrdo i čvrsto.

Ostaje da taj dao još malo gletnem i udarim jednu ruku polikolorom i to bi bilo to.
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Da samo mislim da si ipak morao malo bandaz trake jer ona je 50% sigurnost drzi cvrstocu ali i ovako nije to opasno jer je otvor mali, svakako kada ga polidisperzijom ulepsas obavezno UDARI pervajze i lepota bozja.
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
Gillette
Precizni šegrt

Post by Gillette »

mislio sam, ali je zaista usko (najšire je manje od 2cm) pa reko da vidim kako će da se ponaša ovako
vladahoby
Šegrt

Post by vladahoby »

Lajsne od stiropora. Ima bezbroj vrsta i oblika. Lepe se akrilom, a mogu se farbati i krečiti.

Toliko od mene.
Post Reply