Izrada kuhinje po meri

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
rankovic
Dodavač alata

Izrada kuhinje po meri

Post by rankovic »

Pozdrav,
uskoro cu da narucim kuhinju po meri za kucu pa me zanima vase misljenje. Kuhinja je 3.8 x 2.2m, i htela bih da ide na L. Mislim da bi mi viseci delovi visine 720/780 bili dovoljni.. Na duzem zidu je prozor 120 sirina, 60 visina koji se ne otvara, a pocinje na visini 135cm od poda, kao sto se vidi na slici. S obzirom da se kuhinja renovira struja ce se sprovesti gde to bude potrebno, a dovod vode je u levom uglu kao na slici, i on se moze korigovati. Iznad dela u koji ide ugradna rerna i ploca bih stavila ugradni aspirator.

Zid 1:
Image
Image
Zid 2:
Image

Neka moja zamisao je da na kraju to izgleda ovako:
Image
Image
Image

Umesto ovih staklenih delova kao na slici, htela bih ove:
Image

Sudomasinu vec imam i ona je samostojeca, ali na ovom forumu sam procitala da preko nje moze da se stavi radna ploca.

Oko materijala se ne razumem mnogo, tako da vas molim za savete i predloge, kao i za neke okvirne cene ovakve kuhinje.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

uh cena je daleko moze mnogo detalja da utice na nju isto kao sto je fica auto a i mercedes je auto tako i kod kuhinje ili bilo kog namestaja
e sad neka najpovoljnija varijanta je univer za njim ide medijapan i drvo kao najskuplje
mada opet jos od mnogo detalja zavisi pa ova od iverice moze da bude skupljaod ov od medijapana
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Neko moje razmisljanje...
Bojim se da ce ti ovo svetlo na plafonu praviti prilicnu senku ispod visecih elemenata. Mislim da je svetlo koje se nalazi sa donje strane visecih elemenata mnogo upotrebljivije.

Kad vec pravis po meri, zasto ne uradis visece elemente skroz do plafona? Taj prostor gore jeste slabije upotrebljiv, ali uvek ima stvari koje ne koristis svaki dan, a negde ih treba smestiti. Prostora nikad dovoljno. Pored toga nema prasine na plafonu elemenata koju treba brisati :)

Najveci broj masina za sudove (barem iole novijih) moze da se ubaci ispod ploce. Samo im se skine fabricki poklopac.

Koliko si visoka? Standardnih 80+debljina ploce za donje elemente je OK za nekoga ko ima oko 160cm. Za 170++ su visine 90 ili cak 100 mnogo udobnije za rad (nema savijanja kicme).

Takodje donji elementi koji stoje na nogicama visine 10-tak cm (bez maske), su laksi za odrzavanje (mozes da zavuces metlu ili usisivac ispod njih), manje se skuplja vlaga, i kuhinja duze traje.
rankovic
Dodavač alata

Post by rankovic »

Kuhinja nije bas najbolje osvetljena, pa sam zbog toga razmisljala o nekom jacem osvetljenju, ali mi se svidja i ta ideja da ono bude ispod visecih elemenata. Visoka sam 170, tako da bi mi odgovarala visina od 90cm za radne delove, 100 mi je vec previsoko. A sto se tice nogica njih sam i planirala, samo ih u ovom programu u kom sam radila kuhinju nije bilo..
Mislim da su mi nepotrebni viseci delovi veci od 80cm, ali me zanima moze li da se sa gornje strane stavi maska visine 10ak cm koja ce ujedno da prikrije crevo od aspiratora i kako bi funkcionisalo osvetljenje unutar te maske, nesto ovako:
Image
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Maska naravno moze, a ovakvo i slicna resenja svetla su dosta cesta.
acasrbija
Dodavač alata

Post by acasrbija »

Nov sam ail sa iskustvom.Dodao bih na ovu temu,recimo da se samo sudopera izmesti ispod prozora zbog vlage koja ostaje oko nje kao mogucnost koriscenja dneme svetlosti.Prepravi bih i policu iznad prozora.
Post Reply