ovaj moj moze da koristi i eksere i klamfe
mbole nema podesavanja mada kad se udje u rutinu onda moze da ne ostavlja trag od udarne igle samo da se uvezba okidanje jeste malo zezanje ali jbg
inace me odlicno sluzi
problem se javlja zbog toga što je udarna igla širine 5mm a ekser 1mm.. postoji fora za držanje pištolja. ako ga držiš pod uglom tako da udarna igla dodiruje dasku samo onim delom koji gađa ekser onda neće ostavljati crtu u dasci
ja kupio jos pre cetiri pet godine neku kinesku na vazduh ni sama nezna koliko je ledja zakovala i dan dans radi bez problema a platio je 20-ak evropejca
ja sam pre 15 godina uzeo ellpa pistolj za eksere do 30 mm zakovao kozna koliko i danas danju extra radi svremena na vreme po kap ulja na sisu gde ide crevo za vazduh i extra radi samo sto sam ja to tad platio 360 maraka koliko je to sadasnji para ne smem ni da pomislim!
Stigla mi je nova igračka - Bosch GSK 50 Zabijač eksera (Brad Nail Gun)
Da li postoji neka standardna "municija" za njega ili moram baš Bosch SK50 da kupujem ?
Treba da zakucavam OSB table 9-10mm debljine na rogove. Koja dužina mi je potrebna i da li postoji neko pravilo vezano za dužinu eksera i debljinu materijala koji se zakucava ?
Detalji
Tip SK50 45G
Mera žice mm 1.2
Å irina (B) mm 2.0
Debljina (D) mm 1.0
Dužina (L) mm 45.0
Lazovicu, ne znam koliko ti to odgovara za krovove jer "ekseri" od 1 mm su ko spenadle. Oni zabijaci za prave eksere kostaju po soma eura. To sto si ti kupio je klamferica za rad na tapaciranju u radionici gde imas i kompresor, a ne za rad na krovu.
Da budem precizniji, ispod krova Umesto lamperije, hoću da stavim OSB table 9mm. Deluje mi da to može da drži. Narvno, uhvatiću table i sa ponekim šrafom, za svaki slučaj.