Skripanje kreveta

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Deky
Precizni šegrt

Skripanje kreveta

Post by Deky »

Kupio sam bio u Vitorogu krevet, ima vec oko dve godine, dusek posebno. Ubrzo sam primetio postojeci problem ali nisam reklamirao jer nije bilo tako strasno. Problem su mu dascice koje su poredjene vertikalno ili su upregnute ili su od loseg drveta ili neki treci razlog. Sta god probao i dalje skripi. Zasrafio jako, popustio, podmetnuo nesto ne vredi. Stavio sam neki etison pa da krajevi dascica nalezu na etison a ne direktno na konstrukciju kreveta, ne pomaze. Testiram tako sto nogom po sredini malo stanem i cuje se isto skripanje kao kada se pomerim na krevetu. Jel ima neke pomoci posto skoro na svih 14 dascica se cuje skriputanje? Jako me iritira skripanje kreveta.

----

Namestio sam. Dascice sto nalezu na bocne strane nije iz jednog dela nego je posebno montirano na dve bocne strane sto drze prednji i zadnji kraj. One su fiksirane sa 4,5 vijka samo pa je verovatno stvaralo milimetasko pomeranje kada se opterete dascice i tu je skripelo. Spicio sam jos oko 10. vijaka i sada je sve kako treba. Ne mogu da verujem da tako stede na vijcima :butter:
Last edited by Deky on 22 Aug 2014 17:07, edited 1 time in total.
Post Reply