Problem sa bajcovanjem
Evo ovako, ako ikom išta znači.
Bajc: vodeni
Osnovni lak: PU bezbojna podloga + PU katalizator (50%-50%) <<< ovaj miks je ključan, jer ne "diže" bajc
Završni lak: Vodeni self-sealer + katalizator za vodene lakove (90%-10%)
To su mi sve pripremili u Ecoimpexu, podelili količine za prvi i drugi završni sloj i odvojili po flašama, tehnolog Moma i osoblje uopšte su za svaku pohvalu.
Puno hvala svima koji ste se uključili, jer ste mi zaista pomogli da dođem do rešenja.
:skool:
Bajc: vodeni
Osnovni lak: PU bezbojna podloga + PU katalizator (50%-50%) <<< ovaj miks je ključan, jer ne "diže" bajc
Završni lak: Vodeni self-sealer + katalizator za vodene lakove (90%-10%)
To su mi sve pripremili u Ecoimpexu, podelili količine za prvi i drugi završni sloj i odvojili po flašama, tehnolog Moma i osoblje uopšte su za svaku pohvalu.
Puno hvala svima koji ste se uključili, jer ste mi zaista pomogli da dođem do rešenja.
:skool:
Last edited by mamajac on 25 Jul 2014 07:23, edited 1 time in total.
Ne znaci bas nista, osim kao pouka da kada se koriste nepoznati materijali ili nove kombinacije materijala, neophodno je napraviti probu. Da ste pravili probe, ne bi ste dva puta nepotrebno hoblovali, bacili materijal i gubili vreme. Znaci da probe nisu gubljenje vremena.
Slicnih materijala ima i po raznim farbarama, ali je ocigledna razlika kada je prodavac dobro upucen u preporuke proizvodjaca.
U principu, vodeni lak ne ide preko PU, ali ovde se radi o akrilno-pu podlozi, pa ako je to proizvodjac testirao i preporucio neke kombinacije svojih lakova i bajceva, onda nema razloga da se sumnja.
Slicnih materijala ima i po raznim farbarama, ali je ocigledna razlika kada je prodavac dobro upucen u preporuke proizvodjaca.
U principu, vodeni lak ne ide preko PU, ali ovde se radi o akrilno-pu podlozi, pa ako je to proizvodjac testirao i preporucio neke kombinacije svojih lakova i bajceva, onda nema razloga da se sumnja.
Izvinjavam se.Pezzo wrote:Ne znaci bas nista, osim kao pouka da kada se koriste nepoznati materijali ili nove kombinacije materijala, neophodno je napraviti probu. Da ste pravili probe, ne bi ste dva puta nepotrebno hoblovali, bacili materijal i gubili vreme. Znaci da probe nisu gubljenje vremena.
Mislila sam da je ta neka "formula" univerzalno upotrebljiva, i da možda nekom znači.
Mozda mogu nekome da znace fabricke oznake lakova i katalizatora, mada Sayerlack nema ni jedan los proizvod. Lakovi za parket se cesto katalizuju u odnosu 1:1, tako da to nije neka informacija i zato sam i napisao da nema znacaja.
Singer, nije to cist PU (vec sam napisao), ima tih mix podloga. To se u fabrici dobro ispita pre nego sto se izbaci na trziste sa deklaracijom.
Singer, nije to cist PU (vec sam napisao), ima tih mix podloga. To se u fabrici dobro ispita pre nego sto se izbaci na trziste sa deklaracijom.