Ukrasne lajsne za ormar

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
rankovic
Dodavač alata

Ukrasne lajsne za ormar

Post by rankovic »

Pozdrav!
Sa ormara sa slike bih htela da skinem ove lajsne i rucice, i zamenim ih novim. Rucice lako mogu da nadjem nove, ali problem su lajsne koje ostete drvo ispod kada ih skinem, pa moram da ih zamenim novim, ali njih nikako da pronadjem niti znam gde da trazim. Tako da bi mi ta informacija puno znacila...

Image
Last edited by rankovic on 24 Jul 2014 18:55, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

rankovic wrote:Sa ormara sa slike bih htela da skinem ove lajsne i rucice, i zamenim ih novim.

ali problem su lajsne koje ostete drvo ispod kada ih skinem, pa moram da ih zamenim novim,
Nije mi jasno, da li bi htela ili ne bi htela da ih zamenis ili uklonis.
To mi lici vise na univer nego na drvo.
DataS
Majstor

Post by DataS »

Slika je suviše mala da se vidi kakve su lajsne.
Možda nešto ovako:
http://www.europrofil.rs/index.php?page ... ang=srpski
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Prisecam se tih "zlacanih" lajsni, bilo je to moderno jedno vreme. Ako se ne varam ustvari je u pitanju obicna plastika, samo je bas zalepljeno.
Maltene je nemoguce skinuti ih a da se ne osteti, sta god da je ispod (najverovatnije univer, u ovom slucaju). Cak i kad ih skines a da se nista ne otkine, ostanu tragovi lepka koje nije moguce ukloniti a da se ne osteti povrsina.

Jedino resenje koje vidim je da ih skines kako znas i umes, trudeci se da sto manje ostetis povrsinu, pa da onda nadjes neke sire od tih kako bi pokrile ostecenja.

Mozda bi vredelo probati sa fenom, ali sa nekim koji ima regulaciju temperature i polako na nekoj nizoj temperaturi (krenuti od recimo 80-90 stepeni, pa videti dokle se moze a da se ne ostete vrata). Da eventualno bar malo omeksa lepak.

Ja sam imao slicne, samo su meni vrata farbana, pa sam se provukao sa malo kitovanja i po dve strafte ofarbane sprejom.
Post Reply