Spajanje kreveta od medijapana

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

djuro2 zlatna ti je svaka :tummenupp:
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Polako momci, Milica insistira na spoju kod kojeg se ne vide sarafi i to ponavlja više puta, a ako ne možete dati konkretno rješenje ne morate je odmah izvrgavati ruglu.

Milice potrži u hefelovom katalogu imaš okov koji se ukopava u stranice kreveta i namjenske sarafe za uzglavlja koji se sarafe sa unutrašnje strane a zatim se stranice namiču na glave šarafa. Ne kažem da je to najčvršće rješenje ali se spolja ništa ne vidi. Ja bih našao kompromis i učvrstio spojeve sa metalnim ugaonicima i mašinskim šarafima sa nekom upadajućom maticom sa vanjske strane. Naravno da se to ne vidi treba smisliti neku aplikaciju preko
.
milica
Šegrt

Post by milica »

Hvala Sasa.
Rešili smo , confirmat šarafima , sa prednje strane izbušiti rupe, i neka aplikacija preko rupe da zamaskira.
Sa unutrašnjih starna, kao dodatno učvršćivanje verovatno okov koji je Singer postavio, ili taj šta ti predlažeš, zavisi koji kupimo.
Kod nas je većinom tako, ukoliko ne znaš nešto, uvek se nadje neko mnogo pametan, usled nedostatka adekvatnog odgovora, da pokuša da te izvrgava ruglu.
Ja sam takve komentare i likove koji ih postavljaju, davno prestala da primećuje, i da ih komentarišem, jer bih se sa svojim komentarom, spuštila na njihov nivo.
Hvala šta se pokušali da stanete u moju odbranu.
Još jednom problem rešen.
Pozdrav
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

milica wrote:Kod nas je većinom tako, ukoliko ne znaš nešto, uvek se nadje neko mnogo pametan, usled nedostatka adekvatnog odgovora, da pokuša da te izvrgava ruglu.
Ja sam takve komentare i likove koji ih postavljaju, davno prestala da primećuje, i da ih komentarišem, jer bih se sa svojim komentarom, spuštila na njihov nivo.
Još jednom problem rešen.
Pozdrav
Moj prvi prijedlog je bio jednostavan, a ono kako bi sebi radio i kako sam vec u nekoliko navrata radio razne stavri od MDF-a je ovaj.
1. Sloziti krevet (potpuno sastaviti)
2. Potpuno ga rastaviti i pofarbati sa unutarnje strane.
3. Transport i montaza kreveta na predvidjeno mjesto tj. sobu.
4. Kitanje spojeva, smirglanje pa opet kitanje pa smirglanje do zadovoljavajuceg.
5. Napraviti sablone koje tocno pokazuju gdje su rupe u slucaju potrebe rastavljanja.
6. Farbati krevet temelj, smirglanje, boja smirglanje boja smirglanje.
ali to je vec hard core rjesenje ako zaista ne zelis da se rubovi kod MDF-a vide....

Nije zloban komentar jer ima pune dvije strane savjeta koje si dobila od clanova foruma tako da te nitko nije niti omalovazavao niti je bilo nezainteresiranih za pomoc oko tvojeg probema.
Post Reply