Americki plakar
Americki plakar
Treba da napravim plakar za predsoblje 2,5m visine i sirine 1,7m. Frontovi treba da klizaju i to najbolje po gornjoj i donjoj sini. Sta preporucujete i kakve su cene?
Velja
Velja
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Вељо,velja wrote:Treba da napravim plakar za predsoblje 2,5m visine i sirine 1,7m. Frontovi treba da klizaju i to najbolje po gornjoj i donjoj sini. Sta preporucujete i kakve su cene?
Velja
да ли са обе стране плакара имате зидове (за леђни део знам јер га сигурно не правите на средини собе ?) ???
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
Da, imam. Prakticno je rupa u zidu. Iznutra sam mislio da napravim kostur od gredica 8x5 i da poredjam police ali ono sto me interesuje su klizeci frontovi. Postoje neke varijante gde kacis ivericu 18mm na mehanizam a neke gde prakticno imas ram od aluminijuma koji kacis na mehanizam sa tockicima a njegova (ramova) ispuna je od iverice 10mm. Sta je tu dobro, koji proizvodjaci? U jednoj radnji mi kazu da je hafele a u drugoj da to hafele nije ni omirisalo...
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Вељо,
управо прерађујем цртеж плакара (из АутоКад-а у *.tif) а који сам ја радио себи у антреу ширине 1,95 м. Не би било лоше да ми јавите ако имате АутоКад да се немучим са конвертовањем. У том случају бих Вам послао (на e-mail) цртеж тог мог плакара па га не бих конвертовао.
Укратко, плакар сам израдио пре једно 5 - 6 година. Како ми је било скупо да купујем по тадашњојцени клизне шине, ја сам се сетио да постоје код "ФЕРУМ"-а клизне шине са два пара водећих точкова. Те шине су намењене за клизна врата. Њих сам и купио (2 комплета + додатно, један пар точкова). Типловао сам обе шине (једна до друге) на плафон. Како сам тада радио и комплетно реновирање стана са керамичким плочицам на поду антреа, тада сам у току рада уградио у сам под (са осним размаком од 25 мм) два алуминијумска у-профила димензије 10x10 мм. Они су ми постали доње вођице. Раније сам на неком стоваришту у Железнику јефтино купио 4 табле неке шперплоче дебљине 18 мм. по оном нашем "једном ће затребати". Од тога сам правио полице и вертикале. Шмиргло, фарбао и кантовао. На бочне зидове сам утипловао за држање полица (такође од алуминијума) Л-профиле димензије 15x15 мм. И ту сам једно годину дана стао (није се имало новца) за решавањем клизних врата. Било која варијанта ми је била или скупа или је тежина била превелика. Урадих једну "тезгу" (не столарску - ја сам машинац) и куд пукло да пукло, одох у Гаврила Принципа и поручих троје тзв. "Ламелних врата". Раде се од чамовине и од буковине. Ја наручим од буковине. Укупна квадратура 4,85 цена 350 EU !! Икако рекох "куд пукло да пукло", и ту сам пуко !!
Онда сам се тешио, да су цене таквих плакара биле око 1000 до 1200 EU, да су ме тада дошле комплет горњих шина око 1000 дин. а да се не сећам цене оних четири табле шпера. Све у свему вероватно сам добро прошао ?!?.
Својрад не рачунам (хобиста), две литре САДОИНА безбојног са (ваљда 10 % лака) за три премаза ламелираних врата, кант-трака, Ал-профили - е то треба урачунати.
Препоручујем да одете на сајт:
http://www.artinvesthome.com/katalog.php?prodID=575
Мислим да ће те ту пронаћи нешто око клизних шина. А што се фронтова тиче, сутра ћу пронаћи рачун и телефон од фирме код које сам купио ламелна врата, да бих обавестио како се сада креће цена (чамова и букова). Уједно ћу сликати фронт мог плакара (укућани ми сада спавају и није ред да им сада блицам) па ћу поставити слику.
Толико о оном напред "УКРАТКО".
Поздрав
управо прерађујем цртеж плакара (из АутоКад-а у *.tif) а који сам ја радио себи у антреу ширине 1,95 м. Не би било лоше да ми јавите ако имате АутоКад да се немучим са конвертовањем. У том случају бих Вам послао (на e-mail) цртеж тог мог плакара па га не бих конвертовао.
Укратко, плакар сам израдио пре једно 5 - 6 година. Како ми је било скупо да купујем по тадашњојцени клизне шине, ја сам се сетио да постоје код "ФЕРУМ"-а клизне шине са два пара водећих точкова. Те шине су намењене за клизна врата. Њих сам и купио (2 комплета + додатно, један пар точкова). Типловао сам обе шине (једна до друге) на плафон. Како сам тада радио и комплетно реновирање стана са керамичким плочицам на поду антреа, тада сам у току рада уградио у сам под (са осним размаком од 25 мм) два алуминијумска у-профила димензије 10x10 мм. Они су ми постали доње вођице. Раније сам на неком стоваришту у Железнику јефтино купио 4 табле неке шперплоче дебљине 18 мм. по оном нашем "једном ће затребати". Од тога сам правио полице и вертикале. Шмиргло, фарбао и кантовао. На бочне зидове сам утипловао за држање полица (такође од алуминијума) Л-профиле димензије 15x15 мм. И ту сам једно годину дана стао (није се имало новца) за решавањем клизних врата. Било која варијанта ми је била или скупа или је тежина била превелика. Урадих једну "тезгу" (не столарску - ја сам машинац) и куд пукло да пукло, одох у Гаврила Принципа и поручих троје тзв. "Ламелних врата". Раде се од чамовине и од буковине. Ја наручим од буковине. Укупна квадратура 4,85 цена 350 EU !! Икако рекох "куд пукло да пукло", и ту сам пуко !!
Онда сам се тешио, да су цене таквих плакара биле око 1000 до 1200 EU, да су ме тада дошле комплет горњих шина око 1000 дин. а да се не сећам цене оних четири табле шпера. Све у свему вероватно сам добро прошао ?!?.
Својрад не рачунам (хобиста), две литре САДОИНА безбојног са (ваљда 10 % лака) за три премаза ламелираних врата, кант-трака, Ал-профили - е то треба урачунати.
Препоручујем да одете на сајт:
http://www.artinvesthome.com/katalog.php?prodID=575
Мислим да ће те ту пронаћи нешто око клизних шина. А што се фронтова тиче, сутра ћу пронаћи рачун и телефон од фирме код које сам купио ламелна врата, да бих обавестио како се сада креће цена (чамова и букова). Уједно ћу сликати фронт мог плакара (укућани ми сада спавају и није ред да им сада блицам) па ћу поставити слику.
Толико о оном напред "УКРАТКО".
Поздрав
Hvala lepo!. Voleo bih da vidim fotografije posto nema auto cad. Inace ako sam obro izracunao i ti si se opasno primakao cifri od 1000-1200 eu. Sada su cene dosta manje. Cuo sam da ovde, u Pozarevcu, neko radi plakare za 100eu duzni metar (frontovi klizeci sa ispunom). Moje bi bilo da uradim unutra pregrade. E sad, ako taj lik moze za te novce to da radi, ja mogu sigurno 20% jeftinije.
Вељо ево информација:
Код фирме "ЂјМЂјЋ" цена ламелних врата је 8900 дин. по квадрату и не раде више од чамовине него само од буковине. Ја сам у Марту 2005 године плаћао квадрат 6560 дин.
Ламелна врата су дебљине 16 мм а рам који уоквирује ламеле је ширине 55 мм.
У доњојшини (Ал профил) свака врата су са унутарње стране вођена са по две пришрављене котерм (Полиамид) плочице дебљине 5 мм. Са горње стране пришрављени су пар точкића из комплета у саставу купљених шина код "ФЕРУМ"-а.
Конверзија из АутоКад-а ми није успела (превелики су формати датотеке).
Ево пар слика, али немогуће ми је да израдим фото целог фронта због скученог простора:

Ето толико за сада, јави те ми се ако су потребне додатне информације са моје стране.
Поздрав
Код фирме "ЂјМЂјЋ" цена ламелних врата је 8900 дин. по квадрату и не раде више од чамовине него само од буковине. Ја сам у Марту 2005 године плаћао квадрат 6560 дин.
Ламелна врата су дебљине 16 мм а рам који уоквирује ламеле је ширине 55 мм.
У доњојшини (Ал профил) свака врата су са унутарње стране вођена са по две пришрављене котерм (Полиамид) плочице дебљине 5 мм. Са горње стране пришрављени су пар точкића из комплета у саставу купљених шина код "ФЕРУМ"-а.
Конверзија из АутоКад-а ми није успела (превелики су формати датотеке).
Ево пар слика, али немогуће ми је да израдим фото целог фронта због скученог простора:

Ето толико за сада, јави те ми се ако су потребне додатне информације са моје стране.
Поздрав
Nije vezano za bas ovu temu, ali kad vec pricate o tome...Конверзија из АутоКад-а ми није успела (превелики су формати датотеке).
Tiff je generalno veliki, posto je zamisljen da pruzi preciznost i definiciju a ne da se prikazuje preko web-a. Da bi se pristojno spakovao i poslao na forum, neophodno ga je prvo malo prilagoditi.
Najpre u Photoshopu (ili necemu slicnom), smanjite rezoluciju na 72dpi, i velicinu slike na oko 1024X768 (otprilike na tu velicinu, moze i malo vece ili malo manje).
Zatim tako dobijen tiff ili psd otvorite u ImageReady (ja koristim njega zato sto je u paru sa photoshopom, verovatno postoje i drugi programi koji to rade). Tu ga treba iskonvertovati u jpg, ili gif. Za fotografilje i "obojene" slike, zgodniji je jpg, za linije na beloj podlozi, obicno je gif i manji i bolje izgleda. Lepo je sto odmah vidite i koliki ce biti fajl i kako ce izgledati tako optimizovana slika. Kad ste zadovoljni odnosom kvalitet/velicina, ostaje jos samo da tako optimizovan fajl snimite i posaljete na forum.
- maricicdarko
- Dodavač alata