Hitno potreban savet

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

i tako nam isprica profesor Kosta Vujić :smejanje::smejanje::smejanje:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
saša
Majstor stolar

Post by saša »

mbole wrote:Jel stvarno mislis da te bubice pocrkaju od zime na terasi, a ne pocrkaju od zime u sumi?

Ako uginu na -10, odakle onda jos uvek ovde? Trebalo bi da su vekovima, milenijumima, milionima godina unazad odavno svi pocrkali, i nestali sa planete :)

Ko sto rekoh, uopste nije toliki problem u samim crvicima, problem je u jajima, koja ne da trpe niske temperature, nego ih je par miliona godina evolucije upravo na to spremilo. Recimo da crvic i ugine na hladnom. Verovatno, mozda i ne zivi duze od par meseci, samo koliko da ti izgricka malo namestaja, i da polozi jaja. I na prolece eto nove generacije, umnozene, koja veselo gricka.
Moj prijatelj je to uspešno rešio stavljanjem u zamrzivač. Eh sad...on je imao problem sa stalkom za fiksni telefon tako da su gabariti omogućavali da ga stavi u zamrzivač...
Jedan drugi moj prijatelj je imao problem sa stepeništem, a pošto je tv mehaničar rasklopio je neku staru mikrotalasnu i uzeo nekakav deo koji emituje te talase, nabudžio i pobio crve, larve ili šta već ne znam ni ja baš tim "oruđem"...O ovom sam već jednom čini mi se pisao na ovom forumu...
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Taj deo se zove magnetron, ali je jako opasno ko ne zna jer moze da dobije teske opekotine.

Evo kako izgleda jedan uredjaj za dezinsekciju mikro talasima:
http://www.moreno.comandini.ea23.com/re ... x587_0.jpg

a ovako se radi sa hemijom:
http://www.youtube.com/watch?v=bVUPuO_tS3M
nickme
Precizni šegrt

Post by nickme »

Sa magnetronom tretiraju beli luk koji je iz Kine da mu ubiju bacile i klicu. To je onaj veliki beli. Od Kine do nas bi u suprotnom proklijao ;)
saša
Majstor stolar

Post by saša »

Pezzo, pa normalno da je opasno ali niko nije blesav da ga okreće ka sebi ili u nekog drugog.
Uostalom zar žižolin nije opasan? Pa oči ispadaju ako ne koristiš naočare pri radu sa njim ali niko nije blesav da ga pije nego s njim premazuju drvo.
Pozz
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mikrotalasna je sasvim druga prica. Njome nesto grejes, a jaja nisu spremljena da izdrze 100-tinak stepeni.

Zamrzivac moze da pomogne, ako ga primenis na vreme. Ako imas samo jednog crva, koji jos nije polozio jaja, on ce verovatno uginuti od zime, posto nije "pravljen" da prezivi zimu.
Ali, ako su jaja vec polozena, smrzavanje nema efekta na jaja.

Oko magnetrona... ne zezajte se sa njim. Firma u kojoj sam radio godinama, "Institut za mikrotalasnu tehniku i tehnologiju" (sire poznat kao IMTEL), se decenijama bavila upravo mikrotalasima. Tacnije receno radarima, posto oni rade u istom talasnom podrucju kao i mikrotalasne.
Za pocetak, momci su nosili olovne gaće (bukvalno), kad god su bili u delu gde se testirala mikrotalasna oprema. Prostorija je bila oklopljena maltene ko nuklearni reaktor. Fakat, oni su radili sa daleko vecim snagama nego sto je ima mikrotalasna, ali i dalje cela prica uopste nije za zezanje.
Mikrotalasna rerna je dobro oklopljena sa svih strana, tako da ono sto magnetron emituje, ostaje unutar nje. Prozor na mikrotalasnoj nije prekriven izbusenom folijom estetike radi, vec upravo da mikrotalasi ne bi mogli da "iscure" napolje.
Post Reply