gde nabaviti daske kvalitetnog "tvrdog" drveta

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Tako mi je rekao tip preko telefona. Generalno nije ni kitnjak los ali nije za napolje, bar tako kazu, ja nisam nikad radio sa njim.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Slavonski za 700 jevreja to bih voleo da vidim
VELIKE tajne MALIH majstora
Sale
Zarezivač olovaka

Post by Sale »

Mene interesuje jasen a slavnoski hrast sam zadnji put video u Slavoniji...... pre dve države....
Last edited by Sale on 14 Aug 2008 23:51, edited 1 time in total.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Da budem precizniji, covek je rekao da se radi o hrastu luznjaku. Ja nisam toliko iskusan po pitanju podvrsta hrasta pa bih molio kolege da mi objasne, kako mogu iz ponudjenih dasaka na stovaristu da odvojim one koje su od kitnjaka i one koje su od luznjaka? Ja sam skontao , pretrazujuci po inernetu da je slavonski hrast u stvari luznjak.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ja isto vizuelno ne mogu da ih razlikujem. Luznjak je valjda Slavonski hrast, to ja isto mislim. Jedan moj drugar ima ostatke slavonskog hrasta od pokojnog oca stolara. Ja sam nesto malo radio sa Kitnjakom, i cini mi se da je ovaj Slavonski ima malo crvenkastu nijansu, ili mi se to samo cini... nikad nisam siguran... Bilo bi lepo kad bi neko iskusniji objasnio vizuelnu razliku.
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Post Reply