dječja kućica /igrališta samogradnja

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
jelenko
Dodavač alata

dječja kućica /igrališta samogradnja

Post by jelenko »

Tražim savjete okolo- naokolo.

Da li je netko pravio dječja igrališta/kućice.Imam nekakve zamisli ,no i nedoumice. Po parkovima vidim da su noseće drvene grede ,pojačane s željeznim L profilom pri dnu ali ne vidim da li su i koliko duboko ukopani s drvenim nosečim stupcima,te čime su iste zaštitili od truljenja.razmišljao sam ubetonirati čelične stope u beton i onda na njih slagati konstrukciju.iskustva?
Razmišljam i dalje da li bi metalni nosači za grede koji se ubace u beton bili dovoljni za nošenje kućice na stupcima ili je ipak nužno ukopavanje.
hvala
http://www.webgradnja.hr/katalog/12111/ ... -k-006-02/
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Jesil ti onaj sa forum hr-a?

Nema veze dobro došao na PRAVO mjesto vezano za stolariju i obradu drveta.

A odgovor na tvoje pitanje ima nešto ovdje pa pogledaj:

viewtopic.php?id=3746
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Imas celicne pocinkovane nosace za drvene stubove.
Prave se u dve varijante, u zavisnosti da li tek izlivas beton, ili imas vec izlivenu betonsku plocu.
Prvi imaju veliki i debeo anker koji se ubacuje u svez beton, a drugi rupe, kroz koje se celicnim tiplovima usrafe u postojeci beton.

Svrha i jednih i drugih je da drvo ne bude u dodiru sa zemljom i vlagom iz nje kako ne bi trulilo. Kada na takav nosac montiras stub, on je odignut od zemlje za par cm.

Ovako izgleda ovaj sto se uliva u beton: http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_deta ... em=0859001

Takvi nosaci mogu bez problema da nose ovakvu kucicu, posto nose i daleko vece i teze konstrukcije.
jelenko
Dodavač alata

Post by jelenko »

Takvi nosaci mogu bez problema da nose ovakvu kucicu, posto nose i daleko vece i teze konstrukcije.

ovo me je zanimalo.imao sa određene pretpostavke ali i sumnje s obzirom da bi kućic atrpila razne sile dok klinci skaču po njoj.ok hvala
Post Reply