Cao svima.
Imam jedan problem koji neznam kako da resim, i neznam dali je ali ne verujem, problem u suvoci gradje. Evo o cemu se radi.
Kada napravim ulazna vrata ne cesto ali desava se da donji deo vrati naravno onaj deo koji se stalno otvara, u donjem delu (u delu gde je brava) se pomeri tj. kao da se malo odskrine i tako ostane, sto znaci da ponekad vrata ne dihtuju kako bi trebalo, samo u tom delu.
Kazem nije do suvoce gradje jer imam vlagomer i nemam svoju susaru vec kupujem gradju koju proveravam. Skoro sve sam pokusao ali ne uspeva.
Dali postoji neka sansa da se tako nesto popravi i naravno sta je potrebno da se vise ne desava.
Pozdrav
Problem sa vratima
- drvodeljac
- Majstor početnik
Ako sam dobro razumeo, vrata se izvitopere. Ako je to malo mozda se malo dotera sa sarkama, ali u sustini ako se izvitopere nema leka. Kakvu masinu imas za sljicovanje tj busenje rupa za cep? Ako rupa nije idealno paralelna sa licem frize, kada se lepe vrata tj sastavljaju dolazi do toga da se sve to malo nategne i vrata su pod naponom. To u prvo vreme izgleda sve OK ali ubrzo zatim dolazi do vitoperenja, sto je rezultat napona u krilu. Znaci kada se vrata spreme za lepljenje i kada se proba na suvo mora sve da ide lako bez natezanja. Neznam da li sam pomogao, tj da li je u pitanju ovaj problem. P.S. Upisite mesto odakle ste
Last edited by drvodeljac on 19 Feb 2013 07:49, edited 1 time in total.
Sasvim dobro si me razumeo i bas to se desava.
Sto se tice masine za busenje rupa, ima keter frezer i veoma dobar a spajam vrata tj krila u ram presu sto znaci da ne bi trebalo da ovo bude problem.
Nisam primetio da kada spajam delove da se igde nateze, tj da imam problem prilikom spajanja, sve ide glatko.
Probao sam da stelujem na sarke moze malo i ponekad bude dovoljno ali nekad ne.
Sto se tice masine za busenje rupa, ima keter frezer i veoma dobar a spajam vrata tj krila u ram presu sto znaci da ne bi trebalo da ovo bude problem.
Nisam primetio da kada spajam delove da se igde nateze, tj da imam problem prilikom spajanja, sve ide glatko.
Probao sam da stelujem na sarke moze malo i ponekad bude dovoljno ali nekad ne.
zzz mislim da si u pravu i ja sam o tome razmislja
prva sledeca cu da probam, samo sto su laminirani frizovi malo skupi, ali bar za probu pa cemo da vidimo
nego dali ima neko da je probao da resi ovaj problem, predpostavljam da su skoro svi imali isti problem bar oni koji su koristili cisto drvo dok nisu presli na laminirano drvo, a mozda oni i najbolje mogu da daju objasnjenje za ovaj problem
pa eto ako ima takvih neka se jave
prva sledeca cu da probam, samo sto su laminirani frizovi malo skupi, ali bar za probu pa cemo da vidimo
nego dali ima neko da je probao da resi ovaj problem, predpostavljam da su skoro svi imali isti problem bar oni koji su koristili cisto drvo dok nisu presli na laminirano drvo, a mozda oni i najbolje mogu da daju objasnjenje za ovaj problem
pa eto ako ima takvih neka se jave