Noge stola

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Posto su nogari u ravni sa plocom prilikom unosenja sto se okrece na bok ,pod kosinom se ubace vrhovi nogara i to je to...
Sto se tice spoja i ja sam za cepove...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pod uslovom da ima mesta u hodniku da se zaokrene... ma znaju svi koji su bar nekad unosili namestaj da to ume da bude prava mora.
Danasnja stepenista ko da su pravljena za dvodimenzionalne stvari i ljude, cesto postoji samo mali lift iako je stepeniste tesno ...
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

To si u pravu,ja sam jednom sa drvenim ormanom zaglavio na stepenicama treceg sprata(prva dva smo prosli nekako) a na trecem spratu sam morao da demontiram gornju ukrasnu lajsnu da bi smo prosli...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

:skoorpning:
Ja sam imao slično iskustvo sa radnom pločom za kuhinju, davne '93 kad je nameštaj od iverice kod nas bio u povoju. Nekako sam u Bačkoj Palanci, preko veze i poznanstva, nabavio ploču dužine 2,7m. Živim u zgradi, na 4. spratu sa uskim stepenicama. Izgleda naivno, ali je bila prava mora jer ni u jednoj dimenziji ploča nije mogla da se ispravi i/ili ispruži...
zlija-dj
Šegrt

Post by zlija-dj »

ima i jedan laksi nacin koji ja sam koristim, kupi plosnatog zeljeza sirini min 40mm i debljine 3mm, izrezi komade na kocke npr. 40x40, probij rupu na sredini fi 10 i pri na coskovima fi 5mm, na sredinu te plocice zavari maticu za vijak 10mm. u ploci stola ukopas s obifrezerom kocku velicine i dubine te plocice koju imas i izbusis rupu fi 22 min u sredini tog ukopanog i dubine cca 16-18mm, u sredinu nogu zasarafis vijak metal/drvo fi 10mm i ostavis da ti navoj za metal viri cca 15-20mm, poslje zasarafis plocicu u stol u rupe sto si busio na krajevima i pazis da ti glava vijka nije jaca od ploce i onda noge samo zasarafis u stol. Isprobano i jako cvrsto, mogu ti skicirat u sketchupu ak ti nije jasno
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Da, baš je lakši način :) Nisi pazio na satu, što bi rekli ovdje. Pogledaj još jednom sliku u prvom postu pa ćeš vidjeti da je ova metoda neprimjenjiva.
Post Reply