ovako, nabavio sam ili ti ga kompenzirao set alata za koje vjerujem da su za ulazna vrata ili prozore pa bih molio pomoć da to i utvrdim da budem siguran
Najbolje ces znati ako ih stavis na frezer i obradis nesto sa njima.
Ovako na brzinu mi prvi i drugi lice na nozeve za krilo prozora sa euro falcom, mada mogu biti i nozevi za obradu precke na stoku kod PVC prozorskih sistema.
U svakom slucaju ne lici mi da su ta dva seta glodala par jedno sa drugim tako da nisu kompletni, ako je to sve sto imas!
izmjerio sam ih sad koliko sam mogao i dobio sam skicu otprilike ovako, lijevo je narandjasti a desno crveni alat, nemaju mi bas nekakog smisla, imam jos dva dijela pokraj koja su svaki zaseban
nakon malo duljeg vremena nisam previse obracao pozornost na njih bili spakirani u kutiju, a i dalje neznam za sto su i cemu sluze, pa s obzirom da ih nisam probao, a nisam s vremenom da zbog posla, koja eventualna cijena bi bila za ta dva "seta" ili sta su vec?
ako je ono profil koji si proterao na frezer-onda to ne vredi nista-0 zero jer nije ni od prozora a ni od vrata ::neznam::
zao mi je sto ti ovo kazem ali to je trenutno gomila gvozdja,pa cak ne mozes ni da ih rastavis jer posebno nemozes da ih stavis na frezer jer imaju kosuljicu pa je rupa velika
p.s. proteraj na frezer stvarni komad drveta pa da vidimo :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!