Insekt u astalu i stolici

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Milos 4
Dodavač alata

Insekt u astalu i stolici

Post by Milos 4 »

Postovani. Moji roditelji su kupili astal i stolice pre oko tri godine. U prvih godinu dana nije bilo nikakvih problema da bi ja potom primetio cudno pucketanje unutar astala. Bio sam ubedjen da je neki insekt unutra, tacnije unutar nogare koja je ovalnog oblika sa supljinom unutar nje. Skinulu smo plocu i unutar nogare trazili insekta koji konstantno gricka. Napravili smo par rupa i nasli smo male kanale gde se kretao insekt, bilo je dosta sitne piljevine. Uhvatili smo neku larvu ili crva sa malim kljestima na vrhu, ali ima ih jos unutra i nikako ne mozemo da ih nadjemo iako smo do sad uhvatili par komada po zvuku bih rekao da ih ima jos dva, tri unutar nogare. Sta da radimo? Koji je to insekt?Hvala unapred.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

eee , naj... si

rješenje je da kupiš drvocid i jednu špricu , te u svaku rupicu uštrcaš drvocid , to ponoviti jedno dva - tri puta , ili u neku kadu uliti drvocid i uroniti te noge stola , ostaviti da se toća par dana , pa onda sušiti
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Milos 4
Dodavač alata

Post by Milos 4 »

Hvala druze. Gde mogu da kupim taj drvocid?
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

trebao bi da popuniš profil , da upišeš lokaciju tako da te znamo uputiti .
U svim prodavaonama boja i lakova , sad kako se to zove kod vas , neznam
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Kupi Xylolin i naspricaj dobro u sve rupice, pa utrljaj parafinskom svecom te rupice da se zatvore i ima da se poguše.

i jos bolje formalin (formaldehid, dovoljan je i rastvor od 5%), samo sto ga nemaju u svim apotekama.
Last edited by Pezzo on 10 Dec 2012 15:00, edited 1 time in total.
Milos 4
Dodavač alata

Post by Milos 4 »

Hvala i tebi. Ja se ne razumem u te stvari, sta je ta parafinska sveca? Jel i to kupujem u apoteci ili u farbari?
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

zar ne znas sta je sveća ? :)
Milos 4
Dodavač alata

Post by Milos 4 »

Naravno da znam, nego si me zbunio sa izrazom. parafinska. :-D
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

svece se mogu praviti i od voska, ali ih danas svi prave od parafina i boje, tako da ti je sve jedno koja sveća, bitno je da se zatvore rupice da otrov ne izlapi.
Post Reply