Drveno posudje
Drveno posudje
Zdravo svima,
Ukazala mi se potreba za izradom drvenih cinija i tanjira.Nesto slicno onima za kiselo mleko,znaci nepropusnim.Svaki savet bi mi znacio.Od kog drveta praviti (samo da nije bukva,ne svidja mi se tekstura),koje drvo (i da li to uopste zavisi od drveta) trpi promene temperature,koja zavrsna obrada (hrana je u pitanju),a verovatno bi bile bajcovane u wenge,koju tehniku savetujete kad je cena u pitanju,CNC ili tokarenje (posude su D100mm/h80 i D300mm/h80;radio bih 50-100 kom.)..?Ima li neko nesto slicno kao gotov proizvod?
Unapred hvala,
Pedja R.
Ukazala mi se potreba za izradom drvenih cinija i tanjira.Nesto slicno onima za kiselo mleko,znaci nepropusnim.Svaki savet bi mi znacio.Od kog drveta praviti (samo da nije bukva,ne svidja mi se tekstura),koje drvo (i da li to uopste zavisi od drveta) trpi promene temperature,koja zavrsna obrada (hrana je u pitanju),a verovatno bi bile bajcovane u wenge,koju tehniku savetujete kad je cena u pitanju,CNC ili tokarenje (posude su D100mm/h80 i D300mm/h80;radio bih 50-100 kom.)..?Ima li neko nesto slicno kao gotov proizvod?
Unapred hvala,
Pedja R.
- maricaiivica
- Moderator
- peradetlic
- Majstor majstora
- peradetlic
- Majstor majstora
uuu,nevalja hrast a ni orah(ispustaju toksicne sokove)
najbolji su javor,tresnja....
vidi ovo !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K30E6GpO7h8[/youtube]
najbolji su javor,tresnja....
vidi ovo !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K30E6GpO7h8[/youtube]
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- peradetlic
- Majstor majstora
Drugari su ti dali veoma korisne informacije i uputili te na koji nacin treba da razmisljas o posudama iz kojih ce se konzumirati hrana, sto je mnogo vaznije za tebe kao ugostitelja nego ko ce da ih napravi!!!
Evo ti kontakti covjeka koji pravi takve stvari.
Gaga Maskovic
Kolasin, Crna Gora
njaro.m@t-com.me
+38267594602
Evo ti kontakti covjeka koji pravi takve stvari.
Gaga Maskovic
Kolasin, Crna Gora
njaro.m@t-com.me
+38267594602
- peradetlic
- Majstor majstora
- maricaiivica
- Moderator
Ja znam coveka koji radi daske za secenje od bukovog drveta i sve idu u izvoz.
A sto se premaza tice, Ikea prodaje BEHANDLA wood treatment oil koji je u stvari kombinacija tungovog i lanenog ulja. Proguglaj malo o tome. Za davanje lepog tona, odlicno a verujem da bi proslo i kod food contact sertifikata
A sto se premaza tice, Ikea prodaje BEHANDLA wood treatment oil koji je u stvari kombinacija tungovog i lanenog ulja. Proguglaj malo o tome. Za davanje lepog tona, odlicno a verujem da bi proslo i kod food contact sertifikata