Biras slab.
Na duzini od 180cm nema tog materijala koji nece da se uvije ako je oslonjen samo na krajevima (ima, al ne verujem da bi u kuhinju stavljao celicni I profil od 50-tak mm )
Tako da, ili seci ta vrata na dva tela, ili dodaj jos mehanizama.
Debljina mdf je 19mm, a to je preko 14 kg. To je veliki teret, a nema sanse i da se ne savija ako nema jos neki oslonac na sredini. Mislim da to nije dobro resenje. To bi se moglo napraviti i od mdf od 8mm s'tim da se iznutra uz ivice nalepi ram od jedno 5 cm, a koji bi sluzio za podebljanje (i ukupna tezina bi bila jedno 10-11 kg). To bi se koristilo za ugradnju sarki, ojacanje, a i spolja bi izgledalo masivnije. I da se nebi ugibalo, jer je to ipak skoro 2 metra duzine, trebalo bi ipak staviti jos jedan mehanizam na sredini, a on bi jos malo rasteretio krajnja dva i to bi bilo trajnije resenje.
U svakom slucaju imao vrata duzine od 1800 ili dvoja vrata duzine od po 900 mm meni je potrebno bar tri mehanizma, zto znaci da moram da kupim dva seta.
Ostaj mi onda jos samo da vidim da li da ugradjujem tri mehanizma na jedna vrata (i da mi ostane jedan mehanizam) ili da ugradim dvoja vrata tj. po dva mehanizma po vratima - u svakom slucaju cena bi mi bila ista.
Mislio sam da mozda moze da se izbegne kupovina jos jednog seta mehanizama, ali ako je situacija takva da bi to svakako sigurno dovelo do uvijanja materijala i da sve to vizuelno izgleda prilicno lose, onda nema svrhe stedeti...
Ja sam montirao jedna vrata od univera 185x45 a drugi deo mi je bio alu ram sa staklom 4mm i radi bez ikakvih problema sa jednim parom.Mislim da je bio najveci faktor snage u pitanju,sa stelovanjem na malo vise od pola.Na prva vrata stavi 4 sarke a na druga 3 i nema savijanja.
Last edited by becka75 on 21 Oct 2012 16:31, edited 1 time in total.
becka75 wrote:Ja sam montirao jedna vrata od univera 185x45 a drugi deo mi je bio alu ram sa staklom 4mm i radi bez ikakvih problema sa jednim parom.Mislim da je bio najveci faktor snage u pitanju,sa stelovanjem na malo vise od pola.Na prva vrata stavi 4 sarke a na druga 3 i nema savijanja.
Jel bio isto Aventos HF u pitanju i koja je bila dimenzija drugog dela?
Korpus je bio 185x90,oba fronta su 185x45,tezinu bas nisam merio ali reper nek ti bude tezina medijapana po m2 pa puta povrsina.Da,u pitanju je aventos hf.
Last edited by becka75 on 21 Oct 2012 17:33, edited 1 time in total.