Trebam da ugradim tip-on ladice, proizvodjaca "Muzzin" Italija ( kod njih se zovu ATTIVA PUSH).
E sad me interesuje kako da uradim konstrukciju za ladicu.
Znam da se pravi od iverice, podovi se moraju uvuci za neku mjeru.....ali nikako da skontam po ovom njihovom katalogu http://www.muzzin.it//eng/prodotti_guida-attiva.html
Kolika je bocna strana, dubina i visina, kolii je pod, prednja i zadnja strana???
Treba mi za kuhinju, dubina korpusa je 560mm, a vodilica je za 500mm ( vjerovatno)
Treba mi pomoc za tip-on ladice
Treba mi pomoc za tip-on ladice
100put crtaj, jednom prodaj
Pa imas sve nacrtano u mm, na poslednje 3 strane u pdf dokumentu: http://www.muzzin.it//pdf/4-17.pdf
Jedino ako ti treba prevod nekih reci.
U tabeli, na strani 12 pise da je najveca duzina klizaca 510 mm i to se stavlja na fijoku najvece duzine 500, a mesto za fijoku u samom korpusu treba da bude minimum 513 mm (min. 3mm duze od klizaca). To ne znaci da ako imas mesta ne mozes da stavis duzu ili dublju fijoku, samo sto i da je sve po njihovim merama, opet nece izaci cela vec ce pri izvlacenju ostati u korpusu poslednjih 115 mm.
Znaci 560-513=47mm mozes da stavis duzu fijoku. I pri izvlacenju na maksimum se nece moci izvuci 115+47=162mm
Jedino ako ti treba prevod nekih reci.
U tabeli, na strani 12 pise da je najveca duzina klizaca 510 mm i to se stavlja na fijoku najvece duzine 500, a mesto za fijoku u samom korpusu treba da bude minimum 513 mm (min. 3mm duze od klizaca). To ne znaci da ako imas mesta ne mozes da stavis duzu ili dublju fijoku, samo sto i da je sve po njihovim merama, opet nece izaci cela vec ce pri izvlacenju ostati u korpusu poslednjih 115 mm.
Znaci 560-513=47mm mozes da stavis duzu fijoku. I pri izvlacenju na maksimum se nece moci izvuci 115+47=162mm
Da ga ne bunimo. Tebi treba nacrt sa stranice 17.
Stranice ladice( lijeva i desna) debljina 11 do 16 mm, ukupna dubina ladice -10 mm od dužine vodilice obavezno. Prednja i zadnja stranica ladice je svjetla širina korpusa (otvor) -42 mm. Dno ovisi da li se falca ili ne. Visinu bokova određuješ prema visini fronte.
Inaće, skorom iste mjere kao kod blum vodilica.
Stranice ladice( lijeva i desna) debljina 11 do 16 mm, ukupna dubina ladice -10 mm od dužine vodilice obavezno. Prednja i zadnja stranica ladice je svjetla širina korpusa (otvor) -42 mm. Dno ovisi da li se falca ili ne. Visinu bokova određuješ prema visini fronte.
Inaće, skorom iste mjere kao kod blum vodilica.
Ne vidim po crtezima bas najjasnije, napisano je da ladica bude 10mm kraca od klizaca. Verovatno postoje neki granicnici na kraju, pa su zbog toga tako napisali. Ali ako ne postoji nesto sto bi smetalo, prakticno bi mogla biti i duza za kojih 4-5cm, mada to mnogo i ne znaci.
Last edited by Pezzo on 10 Oct 2012 18:47, edited 1 time in total.
Kad pogledas sliku na strani 14, videces na desnoj strani slike, to jest na zadnjem kraju klizaca, onaj "pimpek" koji svojim horizontalnim delom ulazi u zadnju stranicu fioke (rupa fi 6mm za njega je u levom ovalu na sledecoj stranici).
Imas jos vertikalni deo "pimpeka", koji mora da stane iza ledja fioke, a odokativno sa slike je 5-6mm
Jos ti treba milimetar-dva da bi mogao da gurnes fioku ka nazad kako bi "otkopcala", jos milimetar dva "lufta" posto ne seces celik na CNC-u vec dasku na cirkularu, i to ti je taman 10mm.
Imas jos vertikalni deo "pimpeka", koji mora da stane iza ledja fioke, a odokativno sa slike je 5-6mm
Jos ti treba milimetar-dva da bi mogao da gurnes fioku ka nazad kako bi "otkopcala", jos milimetar dva "lufta" posto ne seces celik na CNC-u vec dasku na cirkularu, i to ti je taman 10mm.