Lakiranje brodskog poda - HITNO
Lakiranje brodskog poda - HITNO
Majstori su mi postavili brodski pod. Nisu ga brusili nego su ga odmah namazali dva puta (jedna ruka) Megatop lak lazurom. Sve je izgledalo idealno dok je bilo mokro, a kada se osušilo pokazalo se da je pod na mnogim mjestima hrapav i da se vide otisci od cipela. Nakon što sam reklamirala došli su, pod prešmirglali i ponovo namazali Megatopom. Između ova dva lakiranja je prošlo 3 dana. Pod sada malo bolje izgleda, ali još uvijek nije glatki, a niti čisti. A sada se suši već 48 sati i još se lijepi. Da li da se još jedamput prešmirgla i namaže Megatopom? Bojim se da se nikada neće osušiti i da su majstori - fušeri.
MEGATOP???Dali je brodski pod unutra ili napolje,tipa neka veranda?Ako je unutra onda nista drugo nego lak za parket.Drugo:naravno da su trebali da hobluju nakon postavke.Neznam sta ste se dogovorili i u to ne zalazim,ali ako ste dogovorili postavku i lakiranje onda se podrazumeva i hoblovanje jer bez toga ne moze.ako ste dogovorili samo postavku a za lakiranje ih zamolili onako usput onda je trebalo da vam kazu da treba i hoblovanje pre toga.
Sada dok se god ne osusi ne moze da se hobluje.
Sada dok se god ne osusi ne moze da se hobluje.
Koliko si ove majstore platila ?? ::neznam::
Ne znam, no znam da ja posao koji ne znam , ne radim i ako me se traži da pomognem , ne naplatim :skratta: .
Å to se tiče postavljanja brodskog poda , mislim da sam ga postavio par kilometara kvadratnih :skratta: , i nitko se do sada nije žalio ni na postavljanje ni na lakiranje. Ukoliko je brodski pod kvalitetan , on se ne bi trebao brusiti sa teškim strojem , dovoljno je ujednačiti spojeve sa kvalitetnom vibracionom brusilicom , a ukoliko je brodski pod lošije klase , prvo se upozori vlasnika, a drugo ne pristaje se na lakiranje bez brušenja poda
Ne znam, no znam da ja posao koji ne znam , ne radim i ako me se traži da pomognem , ne naplatim :skratta: .
Å to se tiče postavljanja brodskog poda , mislim da sam ga postavio par kilometara kvadratnih :skratta: , i nitko se do sada nije žalio ni na postavljanje ni na lakiranje. Ukoliko je brodski pod kvalitetan , on se ne bi trebao brusiti sa teškim strojem , dovoljno je ujednačiti spojeve sa kvalitetnom vibracionom brusilicom , a ukoliko je brodski pod lošije klase , prvo se upozori vlasnika, a drugo ne pristaje se na lakiranje bez brušenja poda
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Majstori su mi radili adaptaciju kuhinje:brodski pod na 9 kvadrata, a ostali dio pod pločice (još pločice na dio zida i malanje) i meni se čini kao laiku da su pod dobro složili. Pod sam kupila klase I/II tako da nije imao nikakve rupe, 6 dasaka(19x96x4000) u buntu po 173 kune i meni se na oko činio dosta dobar i ujednačen. Posložen na pod je skroz ravan i uglavnom tjesno složen. Za pod su računali 900 kuna ukupno s lakiranjem ali bez materijala(laka) i bez PDV-a tj. na crno. Ja nisam majstor ("samo dodavač alata"), odakle sam mogla znati da je prije lakiranja trebalo brusiti. Pogotovu što je pod s mokrim lakom, kada sam plaćala majstore, izgledao idealno. A sve mane su se pokazale tek prilikom sušenja. To mi je škola za ubuduće, a možda bude od koristi ostalim laicma koji ovo pročitaju.
900 kn tj 120€ za 9 m2 poda , uff nije baš jeftino za fuš . Ja da sam na tvom mjestu , pozvao bih majstore da pogledaju kako izgleda njihov ::navodnici:: posao ::navodnici:: i tražio da poprave ako znaju a ako ne neka nađu nekog tko zna .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
a odakle si mimicro ?
Inače pravila foruma ,treba upisati lokaciju .
Ako si negdje blizu, mogu proći i vidjeti što se da popraviti
Inače pravila foruma ,treba upisati lokaciju .
Ako si negdje blizu, mogu proći i vidjeti što se da popraviti
Žao mi je što svako malo slušam kako ljudi nasjedaju na fore da će vam napraviti na crno to jest bez pdv-a i svi se polakomite i onda kad vam sfušare a kao što si i sama rekla možeš im staviti soli na rep poslije! A oni vam naplate cijenu koja bi bila i sa pdv-om samo što pdv-a nema nigdje službeno nego završi u fušerovom đepu. A ne smiješ ga niti prijaviti nikome jer ćeš morati i sama platiti kaznu što si angažirala "majstore" na crno. Većina nažalost izbjegava angažirati profesionalca koji vam niti neće omogučiti plaćanje bez računa nego angažiravate koje kakve kvazi majstore koji su u početku a svakako na kraju višestruko skuplji od Profesionalca koji na kraju jedva preživljava jer pošteno radi! Balkanski mentalitet 

Last edited by ST STOLAR on 16 Aug 2012 23:31, edited 1 time in total.
Sad su mi pod još jednom ručno prešmirglali i polakirali Megatopom. Suši se (ne znam koliko dugo će to biti) i vidim da zaprljanja koja su vjerojatno nastala prilikom montiranja, a trebala su biti pobrušena u onom početnom izostavljenom brušenju i dalje ostaju. Već sam sva luda od toga i bez kuhinje i rekla sam, sada je dosta. Kakav god bio pod, namještaj drugi tjedan ide natrag.
Inače sam iz Zagreba, i prilikom prijavljivanja na forum nisam vidjela da se traži ta informacija.
A glede ST STOLAR-ovog komentara: nije to balkanski mentalitet nego balkanski džep.
Inače sam iz Zagreba, i prilikom prijavljivanja na forum nisam vidjela da se traži ta informacija.
A glede ST STOLAR-ovog komentara: nije to balkanski mentalitet nego balkanski džep.
nisam stručnjak, al mislim da taj megatop neće dugo izdržati. mislim da bi ga trebalo skroz skinuti dolje i staviti lak za parkete, al netko stručniji će znati boljemimicro wrote:Sad su mi pod još jednom ručno prešmirglali i polakirali Megatopom. Suši se (ne znam koliko dugo će to biti) i vidim da zaprljanja koja su vjerojatno nastala prilikom montiranja, a trebala su biti pobrušena u onom početnom izostavljenom brušenju i dalje ostaju. Već sam sva luda od toga i bez kuhinje i rekla sam, sada je dosta. Kakav god bio pod, namještaj drugi tjedan ide natrag.