Posto je podforum berza poslova zatovren, a jos sam tek daleko od reazlizacije ovo bi bilo prikladno mesto za temu.
Imam visak knjiga i to mi predstavlja problem, tako da bih zeleo da napravim policu za knjige po mojoj zamisli te mi trebaju saveti stolara i ljudi koji se u to bolje razumeju.
Polica bi bila uza zid, dimenzija 1,6m i vise 2,6m, dakle do plafona. JEdnom ivicom bi bila u cosku prostorije dok bi druga naravno bila slobodna.
Po mojoj zamisli sastojala bi se iz dva dela, simetricno podeljena, kako bi se smanjilo opterecnje jer bi bilo i knjiga velikih formata a4.
Takodje jedan od spratova bi morao biti dublji jer imam nameru da na nju smestim i ploce koje su ipak dosta razlicitih dimenzija od knjiga.
Ne bih zeleo da polica ima ledja, dakle iza kniga bi bio zid, imala bi tri vertikalna elementa i spratove izmedju za ciji broj se jos nisam odlucio ali recimo da bi ih bilo 5, sa time sto ne bih zeleo da prvi bude blizu poda vec na nekih 40cm.
Sto se materijala tice zeleo bih da bude puno drvo, hrast po mogucstvu ili ako imate neki drugi predlog slobodno iznesite.
Takodje ne bih zeleo da drvo bude specijalno obradjeno jer mi se vise dopada siroviji izgled, a sto se farbanja tice verovatno neki tamniji ton, kao mahagnij recimo.
Takodje bilo bi lepo ako bi mogli da se montiraju neki lepsi okovi, recimo od inoxa ili nesto slicno sto bi dalo konrast boji i dalo utisak cvrstine.
Eto ukratko toliko, a zeleo bih pre svega savet da li je ovako nesto izvodljivo? Da li bi se mogla ucvrstiti za zid adekvatno? I koja bi bila neka okvirna cena?
Hvala unapred.
Polica za knjige
Polica za knjige
Last edited by djordjebg on 23 Jul 2012 19:55, edited 1 time in total.
pozdrav!sto se tice police 1.6m je sirina predpostavljam,2.6 je visina a koja je dubina.moglo bi da se veze za zid bez problema.sto se tice materijala naravno da je drvo najlepse i najbolje ali takva investicija za ploce i knjige je skupa.jeftinije bi prosao sa ivericom a imas dosta lepih dezena,posto volis mahagoni ja bih ti preporucio mahagoni proizvodjaca egger,ili kronospan (iverica)
Last edited by dejan008 on 23 Jul 2012 22:43, edited 1 time in total.