Abrihter

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Abrihter

Post by Urzikic »

Zdravo ljudi,imam problem sa Abrihterom,dakle abrihter je rucni rad ali je odradjen po meni dobro ima 15,mm debljine i imaju za stelovanje, a cela masina je teska najmanje 500 kg.a problem je sledeci kad propusim dasku na njemu dali po sirini ili na boku uvek mi sredina daske ostane deblja za par mm nego krajevi,i ja sam probao to kao da nastelujem i ocigledno da nisam uspeo,neznam sta i kako da mu radim.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Jedna staza u odnosu na drugu nije u paralitetu pa daska bezi. Moras nivelisati stazu jednu u odnosu na drugu.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

viewtopic.php?id=1005. Procitaj ovo sta je cika Paja nekada pisao
shm
Dodavač alata

Post by shm »

Dovedi oba stola na isti nivo, uzmi ravnu letvu i prosetaj po sirini (letva mora da bude duza od stolova na obe strane). Ako nema zazora izmedju letve i stolova znaci da je paralelnost u redu. Vodi racuna na pritisak prilikom rada on treba da bude ravnomjeran posebno paziti pri ulazu i izlazu.
pozzz
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

Hvala na brzimo dgovorima,izgleda da je to upitanju stvarno,danas sam nasao jednu takvu letvu pravu 100% i stavio je onako beveze na brzinu jer nisam imao kad da to radim,i kad sam je stavio na izlaznu plocu od abrihtera tu lezi ravno ali je na ulaznoj se lepi samo do same glave a na drugom kraju ima zazora nisam merio ali sigurno jedno 3mm.
Post Reply