Ja nisam imao malu Makitu ali imao sam mali Bosch koji je praktičiki identičan i imam 10,8V Metaboo. Imam i Festool T15, a ne znam što bi specijalno ja pisao kao recenziju. Festool je jednostavno značajno bolji od bilo kojeg drugog aku alata kojeg imam ili sam probao i po opcijama i mogućnostima koje nude i po radu i po trajanju baterije itd....nema tu puno mudrosti, ne vidim tu neku ergonomsku dilemu.ST STOLAR wrote:Model cxs mi ne leži,s njim sam radio i kod nje mi fali ono nešto. Znam da se ne mogu uspoređivati međusobno što se mogučnosti tiće ali moja dilema je više ergonomska a ne ništa drugo. Kao što je kolega štrkić napisao kupi obje pa ćeš moći usporediti, tako će i biti pa ću si sam prenijeti iskustvo na forumu
:hurra:
Makita & Festool
Festool t15 koristim od 7 do 10 h dnevno u svim varijantama rada pa cak i fi60 (ne retko), sve to na univeru 18 ,25 ,36 i masivu.
Njom se druzim vec 5 godina i prezadovoljan sam, sve sto se na njoj radilo je: 5 ili 6x promenjene cetkice i 1x prekidac.
Baterije i danas traju kao prvi dan, (traju i traju i traju, nikako ih potrositi
)
Alat je sluzbeni pa se mora racunati da je mnogo , mnogo vise optereceniji od licnog (privatnog), koristi se bez milosti,
samo da se posao zavrsi ako moze bez vracanja na isti objekat (busenje zida, po neki put se potrefi i struja
, vidjao kolege da i kao cekic ili poluga moze da posluzi).
Sve pohvale i svakom ko moze sebi da priusti bilo koju festool alatku preporucujem
Njom se druzim vec 5 godina i prezadovoljan sam, sve sto se na njoj radilo je: 5 ili 6x promenjene cetkice i 1x prekidac.
Baterije i danas traju kao prvi dan, (traju i traju i traju, nikako ih potrositi

Alat je sluzbeni pa se mora racunati da je mnogo , mnogo vise optereceniji od licnog (privatnog), koristi se bez milosti,
samo da se posao zavrsi ako moze bez vracanja na isti objekat (busenje zida, po neki put se potrefi i struja

Sve pohvale i svakom ko moze sebi da priusti bilo koju festool alatku preporucujem
Hvala. Odluka mi je ipak bila da uzmem C 15 umjesto C 12 zbog velike razlike u snazi a male u cijeni. a njezina težina od samo 1,5kg je vrlo dobro raspoređena da kad imam u ruci makitinu 12v 2ah koja je iste težine rekao bih da je makita teža. Ergonomija mi je bila vrlo važna i na prvo korištenje unazad 2 dana me je više nego oduševila...