Sredjivanje trpezarijskog stola

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

To ce vec morati da ti kaze neko ko je "u poslu" pa zna tekuce cene i sta ko nudi (ja pazarim s vremena na vreme, pa nisam pouzdan izvor informacija po tom pitanju).
Znam da zvuci sasavo, al moglo bi lako da se desi da ti bude jeftinije da ti to neko odradi nego da sama kupujes i farbas (cesto na kolicinu se cene dovoljno razlikuju)
Tratinčica
Dodavač alata

Post by Tratinčica »

E ovako,uradila sam sledeće,pa ako ne bude valjalo razmišljaću o medijapanu ponovo.

Ofarbala sam stolice i sto.Prvo sam ih dooobro ošmirglala,dva dana se gnjavila sa tim.Stolice i nogari jesu drvo,ali ploča je ipak neka čudna varijanta drveta i iverice(okolo je abs kant,ali kad sam šmirglala samo sam skinula neki lak i došla do drveta,nije "plastična" površina kao kod druge iverice-nameštaja koji imam).
Sve sam to prefabrala valjkom osnovnom bojom dva puta, završnom dva puta-akrilna jubova boja,prajmer i neka krem završna boja po ton karti pravljena(gotovo bela).Sve sam to završila juče-ono što me brine je-kad zagrebem skine se sloj i vidi drvo ispod,znam da nije još suvo skroz ali htela bih dodatno da to zaštitim,pa dok sam još raspoložena za ovo farbanje da to završim napokon.
Nisu imali jubov mat lak na vodenoj bazi-a rekoše mi ne ide nikako lak za parket ne znam zašto,u nekoj drugoj radnji su imali neki grčki ali jednom sam neki grčki uzimala za kamen i bio je očajan pa nisam opet htela da se zezam sa njima(možda nije ista firma ne sećam se uopšte,ali ko se jednom o mleko opeče....)
Našla sam ovo na netu šta mi preporučujete
http://www.kraftpaints.gr/en/kraft/gr/0 ... 0nerou.pdf
http://www.kraftpaints.gr/en/kraft/gr/0 ... _nerou.pdf
Koji još akrilni bezbojni mat lakovi su ok?
Našla sam i Vitexov Marelac na vodenoj bazi?
Iz vašeg iskustva koji mi preporučujete?
Inače neću nanositi valjkom već ću nagovoriti muža da traži negde kompresor.
Last edited by Tratinčica on 19 Apr 2012 09:43, edited 1 time in total.
Post Reply