Ako te interesuje celik koji ce da obradjuje drvo, onda mora biti celik 7680 tj celik s600 ili s700, to je kobaltni celik sa 10% kobalta. Kali se jedino u vakumskim pecima mislim da je na 1860 stepeni, jedina takva kalionica je kalionica FRA Cacak, imaju i u Zastavi, ali imam losa iskustva. Kali se na 64 rokvela, i to je tako, nema mesta za eksperimentisanje. Ako te interesuju cene i i brojevi telefona, reci.
Da napomenem da je sam celik (brzorez) kao i njegovo kaljenje skupo.
Puno puzdrava, ako nekog jos nesto interesuje neka slobodno pita.
meni trebaju da se naprave dizne za peskaru i okale :prs:
skupa mi je od bor-karbida :sjuk:
strugar ce mi uraditi uloske za dizne zato sam i pitao,on je naravno isto rekao da OCR najbolji za to ali nisam znao koga da nadjem za kaljenje.::neznam::
hvala na informacijama :pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
jos nisam,strugar mi rece da vidim sa nekim zubotehnicarom jer oni imaju peci za proteze do 1100*c pa da mi zagreje i okali ::neznam::::neznam::::neznam::
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Hehe... to nisam cuo da je neko radio, ne kazem da ne moze. Vidi ja jedino sto mogu da ti pomognem je da te spojim sa nekim od vrsnih kalionicara iz Cacka, dogovorite se posaljes nekom od kurirskih sluzbi kad ti se vrati platis pouzecem, ili posalji meni autobusom kada bude gotovo vratim isto autobusom tu bi izbegao posatarine. To neka ti bude neka opcija ako bas ne uspes da nadjes nista u tvojoj okolini.
singer wrote:meni trebaju da se naprave dizne za peskaru i okale :prs:
Pa sto nenapisa odma o cemu se radi, ja pomislio da te interesuje tehnologija da u kucnoj radionici nesto sam kao kalis pravis alate i sl...a ono trebaju ti dizne...:tillfreds: