kaljenje čelika

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

metalurg---tebe sam cekao :D

znaci OCR --gde ga naci u NS???
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
shm
Dodavač alata

Post by shm »

Dugo nisam bio u NS-u pogotovu posle ovih "privatizacija" proguglaj malo, to je najcesce koristen celik za alate na ovim prostorima.
pozzz
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Možda ima nešto u onom što je ostalo od Jugoalata )ako je išta ostalo).
PaponjakAlati
Šegrt

Post by PaponjakAlati »

Ako te interesuje celik koji ce da obradjuje drvo, onda mora biti celik 7680 tj celik s600 ili s700, to je kobaltni celik sa 10% kobalta. Kali se jedino u vakumskim pecima mislim da je na 1860 stepeni, jedina takva kalionica je kalionica FRA Cacak, imaju i u Zastavi, ali imam losa iskustva. Kali se na 64 rokvela, i to je tako, nema mesta za eksperimentisanje. Ako te interesuju cene i i brojevi telefona, reci.

Da napomenem da je sam celik (brzorez) kao i njegovo kaljenje skupo.

Puno puzdrava, ako nekog jos nesto interesuje neka slobodno pita.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

meni trebaju da se naprave dizne za peskaru i okale :prs:

skupa mi je od bor-karbida :sjuk:

strugar ce mi uraditi uloske za dizne zato sam i pitao,on je naravno isto rekao da OCR najbolji za to ali nisam znao koga da nadjem za kaljenje.::neznam::

hvala na informacijama :pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
PaponjakAlati
Šegrt

Post by PaponjakAlati »

E pa to je onda druga stvar, dobro ti je i kolega strugar predlozio, uradi kako ti je rekao i neboj se. Jesi li se snasao za kaljenje?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

jos nisam,strugar mi rece da vidim sa nekim zubotehnicarom jer oni imaju peci za proteze do 1100*c pa da mi zagreje i okali ::neznam::::neznam::::neznam::
PaponjakAlati
Šegrt

Post by PaponjakAlati »

Hehe... to nisam cuo da je neko radio, ne kazem da ne moze. Vidi ja jedino sto mogu da ti pomognem je da te spojim sa nekim od vrsnih kalionicara iz Cacka, dogovorite se posaljes nekom od kurirskih sluzbi kad ti se vrati platis pouzecem, ili posalji meni autobusom kada bude gotovo vratim isto autobusom tu bi izbegao posatarine. To neka ti bude neka opcija ako bas ne uspes da nadjes nista u tvojoj okolini.

Pozdrav!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dogovoreno,imam te u rezervi,hvala jos jednom svima na trudu!

:skool::skool::skool:
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

singer wrote:meni trebaju da se naprave dizne za peskaru i okale :prs:
Pa sto nenapisa odma o cemu se radi, ja pomislio da te interesuje tehnologija da u kucnoj radionici nesto sam kao kalis pravis alate i sl...a ono trebaju ti dizne...:tillfreds:
Post Reply