Sredjivanje garniture u dnevnoj sobi ili kupovina nove

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
petarp
Dodavač alata

Sredjivanje garniture u dnevnoj sobi ili kupovina nove

Post by petarp »

Drugari potrebna mi je vasa pomoc

Imam u dnevnoj sobi garnituru za sedenje (trosed,dvosed i dve fotelje)na razvlacenje.Ona je stara oko 25 godina i prilicno je ostecenja i na par mesta iscepana ,a na trosedu mi neradi mehanizam za razvlacenje-(mogucnost spavanja)

Sad sam u velikoj dilemi sta raditi da li kupiti neku novu garniituru (video sam u simpu najeftinija je oko 50 000 dinara na akciji) ili ovo sve presvuci i popraviti taj mehanizam na trosedu.

Sta bi me vi posavetovali sta bi me izaslo jeftinije i sta je kvalitetnije- novo ili presvlacenje starog (i koliko bi realno trebalo platiti presvlacenje + popravku posto stvarno neznam kako se cene krecu ovog posla)

Hvala svima za pomoc unapred
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Ta od 500 eur ti neće izdržati niti 5g. Za taj iznos možeš popraviti staru.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

petarp
Danas 00:10:44
Drugari potrebna mi je vasa pomoc

Imam u dnevnoj sobi garnituru za sedenje (trosed,dvosed i dve fotelje)na razvlacenje.Ona je stara oko 25 godina i prilicno je ostecenja i na par mesta iscepana ,a na trosedu mi neradi mehanizam za razvlacenje-(mogucnost spavanja)

Sad sam u velikoj dilemi sta raditi da li kupiti neku novu garniituru (video sam u simpu najeftinija je oko 50 000 dinara na akciji) ili ovo sve presvuci i popraviti taj mehanizam na trosedu.

Sta bi me vi posavetovali sta bi me izaslo jeftinije i sta je kvalitetnije- novo ili presvlacenje starog (i koliko bi realno trebalo platiti presvlacenje + popravku posto stvarno neznam kako se cene krecu ovog posla)

Hvala svima za pomoc unapred
Još kada bih napisao u profilu odakle si :ironisk: ,pa bih možda i mogao da ti pomognem.
Najčešće se presvlačenje isplati,normalno ima svojih prednosti i mana,
mehanizam teško je osposobiti(nisam čuo da ga je iko osposobio),
a za cene treba ti lokacija
petarp
Dodavač alata

Post by petarp »

Hvala vam na odgovorima

Ja sam iz Rume ,planirao sam ako se presvlacenje ne isplati da kupim ovu garnituru kosta tacno 450 eura

http://simpo.rs/product/view/561

Dule bio bih tu zahvalan ako bi mogao da napises koje su prednosti i mane presvlacenje
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Pogledaj da li imaš mehanizam za spavanje u trosedu,za navedenu cenu.
Presvlačenje u mom kraju za takvu garnituru je oko 300evra
Mane presvlačenja:
dobijaš isti oblik i stil
najčešće se izabere najskuplje meblo(ili eko koža),pa se postavlja pitanje isplatljivosti
mogu da se zamene svi propali sunđeri,koflini i mebla(sa drvetom,moguće ali je teško)
treba dobar majstor jer ne radi po šablonu nego po krojenju(znanju)
Već je mehanizam dotrajao

prednosti:
povoljnije
najčešće je drvena konstrukcija urađena kvalitetnije(ako je nije dohvatila voda ili dotrajala)
ima dušek a ne sunđer u mehanizmu

napisao sam nabacano,ako ima još dodajte :skratta:
djagi
Majstor

Post by djagi »

na Duletov komentar ja dodajem da ako se odlucis da presvuces to uradis meblom jer se eko koza brzo oljusti pa presvlacenje nema efekta
Post Reply