Прво седнеш па нацрташ шта хоћеш да направиш. јзрачунаш површину сваког дела нпр кухиње. Сабереш све површине (у м2) додаш отпадак који зависи од квалитета дасака па пошто сад знаш да цоларице имаш 40м2 у кубику даље можеш сам да рачунаш:kapitulation:kuvar wrote:Imam volju ali nemam bas nesto puno para,tacnije mozda bih mogao da izdvojim najvise od 800 do 1000 eura.U tome i jeste problem tacnije u finansijam i naravno volim drvo.Da bih kupio kuhinju nabrajam naprimer veliki regal neku komodu potrebna je gotovina i to podosta a kod pravljenja je na neki nacin odlozeno verovatno kvalitetnije i plus po mojoj meri.Pa racunam koliko je isplativije dati odredjeni kes za masine i praviti sam?Sada jedno prosto pitanje nadam se a za mene je jako slozeno,dali moze da se napravi npr kuhinja prosecne duzine 2,55 koliko je vec i npr regal od recimo 4,5m od jednog kubika dasaka kod kojih je cena koliko vidim od nekih 200e pa na gore po kubiku.zanima me cisto proizvoljno neka su debljina dasaka neki prosek.Ako je moguce dati neki odgovor hvala.
Bagremove grede?Pomoc!
Дођох, видех, побледех
Profesore, imam list od 250mm ciji je rez od 2mm (par komada) i prosecam do 14cm(zbog platne od 90mm koja je steze).mbole wrote:Moze naravno i tako, samo bansek daje tanji rez. Nije toliko bitno zbog gubitka materijala, ali se dobija lepsa sara pri spajanju.branimir wrote:Profesore. posto je rezan materijal, na cirkularu iz dva prolaza se sve odradi.
Ja tako radim bez obzira sto imam bansek, mnogo je brze.
Кад неко НјЈЕ лењ куцне у "Google" и чита......
METABO BAS260 SWIFT 240V BAND SAW
PRODUCT SPECIFICATION
Dimensions L x W x H 525 x 425 x 840 mm
Support surface 340 x 335 mm
Working height without stand 374 mm
Saw tabel swivel range 0 - 45 °
Cutting height 100 mm
Passage width 245 mm
Cutting speed 690 m/min
Saw belt length 1.712 mm
Saw belt width 6,4 - 12,7 mm
Mains voltage 230 V
Rated input power 0,35 kW
Output power 0,26 kW
Weight 32,5 kg
Packing Weight (kg): 36.2
Shipping Weight: 60kg
BRAND
Metabo Power Tools
Customers Who Viewed This Item Also Viewed
METABO BAS260 SWIFT 240V BAND SAW
PRODUCT SPECIFICATION
Dimensions L x W x H 525 x 425 x 840 mm
Support surface 340 x 335 mm
Working height without stand 374 mm
Saw tabel swivel range 0 - 45 °
Cutting height 100 mm
Passage width 245 mm
Cutting speed 690 m/min
Saw belt length 1.712 mm
Saw belt width 6,4 - 12,7 mm
Mains voltage 230 V
Rated input power 0,35 kW
Output power 0,26 kW
Weight 32,5 kg
Packing Weight (kg): 36.2
Shipping Weight: 60kg
BRAND
Metabo Power Tools
Customers Who Viewed This Item Also Viewed
Дођох, видех, побледех
Ajde Slobo, nemoj tako đonom odma ... nisam lenj i znam tehničke karakteristike koje navodi Metabo.
Pitanje je bilo više usmereno na neko praktično iskustvo i realna ograničenja. Nekako mi je 200-300W mala snaga za razrezivanje greda od tvrdog drveta debelih 10cm. Ima li koga da je probao nešto slično ?
Pitanje je bilo više usmereno na neko praktično iskustvo i realna ograničenja. Nekako mi je 200-300W mala snaga za razrezivanje greda od tvrdog drveta debelih 10cm. Ima li koga da je probao nešto slično ?