Ulazna vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Pandur
Brzi dodavač alata

Ulazna vrata

Post by Pandur »

Potreban mi je savet i usluga.

Savet je kako uraditi, a usluga ko.

Imam ulazna vrata koja bi hteo da zamenim.
Image Image
Problem je što nemaju svrhu izolatora od spoljne sredine. Kao što mošete da vidite na drugoj slici drvo se razdvojilo.
Pored toga ima mnogo stakla koje je obično, jednostruko.
Dimenzije otvora za vrata su 195(š)x223(v).

Imam druga vrata koja su dvostruka, dimenzija, 160(š)x238(v) zajedno sa ragastovima (na slici je jedno krilo).
Image Image
Image Image
Hteo bi njih da stavim.
Pored toga što bi morala da se skrate krila, trebao bi da se napravi jedan novi ragastov i popraviti neka oštećenja.

Da li pametno (moguće) to raditi ili kupiti (napraviti) nova vrata po meri?

Da li drvo lil plastika?
Profesor Bole je to lepše sročio: viewtopic.php?pid=32390#p32390.

Veliku ulogu u svemu igra naravno njegovo veličanstvo novac.

I ima li dobrovoljaca za bilo koju varijantu?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Moje misljenje je da su ti ova postojeca vrata mnogo ljepsa od ovih drugih i ja ih nebih mijenjao!!!
Moj predlog je da ti neko od kolega stolara odradi na krilima kanale za dihtung gumu i ,ako je moguce, suzi lajsne koje drze staklo za 1cm tako da umjesto postojeceg stakla od 4mm stavis duplo staklo 4-6-4! Ovaj predlog za 4-6-4 staklo je zato sto je to najmanje, a ako je moguce sigurno je bolje da bude 4-12-4 ili 4-16-4, al mislim da za to nema mjesta!!! Sto se dihtung gume tice dobro sagledaj mogucnosti, ako je moguce valjalo bi staviti i dvije gume, potrazi po forumu pisali smo o dihtunzima i nemoj da te neko nagovori da stavis one samoljepljive, one su nikakvo rjesenje! Posle vrata prefarbas i uzivas zimus u toplom domu!
Pandur
Brzi dodavač alata

Post by Pandur »

Razmišljao sam i o tome. Lepota nije presudna.
Ali kao što se vidi na drugoj slici u samom okviru vrata postoje pukotine. To bi verovatno značilo rasturanje. I potrebno je i šmirglanje i lakiranje.

Postoji još jedan dodatni problem. Hoću da sa unutrašnje strane stavim pločice na pod. Vrata su skoro do betona pa bi morala da se skraćuju.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

ништа није много дугачко ако се добро скрати!!!
Дођох, видех, побледех
Post Reply