Kako se ovo pravi

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Zoran_KS
Zarezivač olovaka

Kako se ovo pravi

Post by Zoran_KS »

Treba mi mala pomoc,ne mogu nigde da nadjem kako napraviti ovakvu ogradu.

Image

Mislim,jasno mi je ,drveni ram,i tanje letvice koje se preklapaju.
Ono sto me interesuje kako se one fiksiraju za sam ram,da li se pravi sljeb u samom ramu za njih pa se one lepe,ili kako vec.I da li se lepi,tipluje ili sta vec sastav,tj preklapanje svake letvice posebno.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

te letve od rama se ufalcaju za 2 debljine letvica,pa kad letvice zalepis izvan rama iskrojis i ubacis u ram i zalepis ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Zoran_KS
Zarezivač olovaka

Post by Zoran_KS »

Znaci falc se pravi celom duzinom rama,ili se pravi za svaku letvicu posebno,da se ne bi video prazan falc?Ako sam uspeo da objasnim na sta mislim. :)
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Da dva jednaka proreza celom dužinom je ! U milimetar ili dva nemoraš da računaš kad ih budeš postavljao dijagonalno po ramu ,kao i dubinu ,da ne bih za svaku pravio usek ili ti falc zato pun falc ! Samo na dubinu falca pazi obavezno i među rastojanje falca. Nesme biti tanak zid ,mislim nebi trebo ali zavisi od koje vrste drveta radiš ram ! Krajnje je da sve mora biti isečeno perfektno ! Ili ti šematski :tummenupp: Mada opet je moguće da sve to sastaviš iz dva rama !!
Last edited by MapleMan on 29 Jul 2011 22:23, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
Post Reply