savet za secenje kuhinjske radne ploce

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
sashko
Brzi dodavač alata

savet za secenje kuhinjske radne ploce

Post by sashko »

kako useci kuhinjsku radnu plocu debljine 3cm da bi se ubacila keramcika ploca sa ringlam ,nemam cirkular,a ni 700 dinara:P da mi to urade u jednoj firmi gde sam kupio plocu :)
da li da iscrtam oblik pa da burgijom busim po liniji il da probam ubodnom testerom ,da li trebam oblepiti nekom trakom radi krzanja,i jos jedno pitanje ...da li kad napravim rupu pre nego sto stavim i pricvrstim keramicku plocu uokolo nameazem silikonom ili necim trecim :)
DAMIR
Zarezivač olovaka

Post by DAMIR »

Dobro nacrtaj položaj gdje ploča treba biti ugrađena s time da bude bar dva milimetra budući otvor veći od ploče da bi se mogla lagano uložiti. Zatim ubuši u jednom uglu s unutarnje strane crte početnu rupu kroz koju ćeš početi bušiti ubodnom pilom. Najbolje probuši te rupe u dva dijagonalna ugla tako da ti bude lakše piliti. Krzanje nije bitno jer će to pokriti staklo keramička ploča. Ja sam imao problem što je staklo keramička ploča bila deblja od radne ploče pa mi je prelizala i na gornji dio korpusa, tako da na to moraš računati. To se dogaša naročito ako ti staklo keramička ploča ne prati donje elemente korpusa, u svakom slučaju nije ništa teško. Å to se tiče brtvljenja, te ploče obično imaju u kompletu traku za brtvljenje. Ne znam koliko je pametno brtviti silikonom jer ako ploču trebaš skinuti morati ćeš oštetiti ili staklo keramičku ploču ili radnu ploču jer nema druge nego rezati silikon nožem ili skalpelom.
sashko
Brzi dodavač alata

Post by sashko »

hvala e samo da napomenem da je keramicka ploca vec bila ugradjena u staru plocu koju smo izbacili tako da postoji traka koja je vec prilepljenja sa unutrasnje strane ker.ploce ali je od samog stiska pretanka,pa sam mislio dodati nesto da neulazi voda itd
Post Reply