Oblaganje stepenica laminatom
Oblaganje stepenica laminatom
Jedan moj prijatelj ima nedoumice kako obloziti betonske stepenice laminatom (a takodje i ja ), pa bi bio dobar svaki savet kolega stolara. Da li stavljati tanki presovani stiropor na gazista posto nisu bas ravna, koji lepak koristiti itd.
On je imao ideju da to tipluje u beton, a pitanje je kako?
Unapred zahvaljujemo.
On je imao ideju da to tipluje u beton, a pitanje je kako?
Unapred zahvaljujemo.
- diplmajstor
- Majstor
Ja sam pre 7-8 godina stepenište koje nije go beton, već tzv. teraco, obložio laminatom, pa ti možda pomogne iskustvo. Laminat sam postavljao bez sunđeraste podloge, na tanak sloj silikona, a na ivice gde se sučeljavaju vertikala i horizontala sam pričvrstio aluminijumski L profil. Iako trpe žešći saobraćaj i transport ogrevnog drveta
, sve stoji OK i nije se razvalilo.

Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
- veciti optimista
- Zarezivač olovaka
probaj sa nisko ekspandirajucom pur penom ili nekom od masa za podove pa onda silikon ili bison jer ako gaziste nije ravno, pre ili kasnije ( nazalost pre ) panel ce se olabaviti i pocece da seta napred-nazad. I alu profile obavezno, ako mozes da nadjes onaj ceoni koji je bas za laminat/keramiku i koji moze da se i sam zalepi bisonom za stepenik
Ako koristis niskoekspandirajucu pur penu, mozes da izbegnes nivelisanje, izuzev ako je bas grdno van horizontale. Onda ti ne treba nista vise, pena sama sluzi i ko lepak i ko izravnavajuci sloj.
Naravno lajsne su obavezne.
U zavisnosti od laminata koji koristis, neki proizvodjaci imaju i posebne elemente bas za stepenice, koji se tacno uklapaju u ostatak laminata.
Naravno lajsne su obavezne.
U zavisnosti od laminata koji koristis, neki proizvodjaci imaju i posebne elemente bas za stepenice, koji se tacno uklapaju u ostatak laminata.
- veciti optimista
- Zarezivač olovaka
- GERSIVARIUS
- Majstor početnik
Poznato da je povrsinski sloj laminata izuzetno tvrd i samim tim prilkom hodanja po tom stepenistu ce biti dosta bucan.Stoga preporucujem etison po sredisnjem delu stepenica pogotovu ako su iste recimo u dnevnom boravku.
"Julije dječače,ja sam odviše star ali poslušaj što ću ti reći-kaniš li pobjediti,nikako ne smješ izgubiti!"
- veciti optimista
- Zarezivač olovaka