Recept za skidanje stare boje...

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Nole1
Precizni šegrt

Recept za skidanje stare boje...

Post by Nole1 »

Da li neko moze da mi kaze sta je najbolje za skidanje satre boje sa drveta starog namestaja, stolica ali da je stvarno skine a ne malo skine pa posle oderes ruke smiglajuci, a da pri tom ne osteti samo telo tog dela sa koga skidate boju. Hvala.Cuo sam o sonoj kiselini, sircetu i slicno ali ne usudjujem se da probam dok ne pitam.
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Pre je radjeno let lampom danas je tu fen.
VELIKE tajne MALIH majstora
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Postoji i hemija, ali je otrovna do bola, a i nije jeftina. Fen je najbolji odnos para i muzike.
Smirglanje ti sleduje u svakom slucaju, samo je pitanje koliko. Stvar je u tome da nakon bilo kog postupka skidanja boje na povrsini ne treba da ostane nikakav sloj. Ono sto je prodrlo u pore moras da osmirglas, tu nema pomoci.
Sirce i sona kiselina? Nikad cuo, a i ne lici po hemijskom sastavu.
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

Sirce za chorbu i salatu,sona kiselina za keramiku u kupatilu i kuhinji.
VELIKE tajne MALIH majstora
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Ma kaka sona kiselina i sirce, nemoj to da koristis, ima namenjena hemija ja skidanje farbe ali kao sto kaze Bole ima jako stetno isparenje , mislim da je najbolje sa fen da skidas i posle smirglanje .Jbg smirglanje ne mozes nikako da izbegnes :)

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
roskes
Šegrt

Post by roskes »

Sona kiselina-skidanje korozije sa metala. Nema nista bolje od nje.Sto koncentrovanija-to bolja. Manje djelove potopis u nju i skida koroziju u potpunosti. Naravno,obavezno koriscenje HTZ opreme!!!
Galera
Dodavač alata

Post by Galera »

Pozdrav svima!

Zanima me koji je po vasem misljenju najbolji nacin da se skine farba sa pletenih stolica? Ima puno starih slojeva, poslednji je cini mi se neki auto lak koji je uveliko krenuo da se skida. Da li je i sa takvim stvarima najbolja strategija fen, pa posle smirgla i zica, ili preporucujete nesto drugo? ..Mozda neki poseban savet ili trik?

I koju vrstu farbe mi savetujete za kasnije doterivanje ovakvih stolica..?

Unapred hvala.
Post Reply