Recept za skidanje stare boje...
Recept za skidanje stare boje...
Da li neko moze da mi kaze sta je najbolje za skidanje satre boje sa drveta starog namestaja, stolica ali da je stvarno skine a ne malo skine pa posle oderes ruke smiglajuci, a da pri tom ne osteti samo telo tog dela sa koga skidate boju. Hvala.Cuo sam o sonoj kiselini, sircetu i slicno ali ne usudjujem se da probam dok ne pitam.
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Postoji i hemija, ali je otrovna do bola, a i nije jeftina. Fen je najbolji odnos para i muzike.
Smirglanje ti sleduje u svakom slucaju, samo je pitanje koliko. Stvar je u tome da nakon bilo kog postupka skidanja boje na povrsini ne treba da ostane nikakav sloj. Ono sto je prodrlo u pore moras da osmirglas, tu nema pomoci.
Sirce i sona kiselina? Nikad cuo, a i ne lici po hemijskom sastavu.
Smirglanje ti sleduje u svakom slucaju, samo je pitanje koliko. Stvar je u tome da nakon bilo kog postupka skidanja boje na povrsini ne treba da ostane nikakav sloj. Ono sto je prodrlo u pore moras da osmirglas, tu nema pomoci.
Sirce i sona kiselina? Nikad cuo, a i ne lici po hemijskom sastavu.
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
- Marko Enter
- Majstor majstora
Pozdrav svima!
Zanima me koji je po vasem misljenju najbolji nacin da se skine farba sa pletenih stolica? Ima puno starih slojeva, poslednji je cini mi se neki auto lak koji je uveliko krenuo da se skida. Da li je i sa takvim stvarima najbolja strategija fen, pa posle smirgla i zica, ili preporucujete nesto drugo? ..Mozda neki poseban savet ili trik?
I koju vrstu farbe mi savetujete za kasnije doterivanje ovakvih stolica..?
Unapred hvala.
Zanima me koji je po vasem misljenju najbolji nacin da se skine farba sa pletenih stolica? Ima puno starih slojeva, poslednji je cini mi se neki auto lak koji je uveliko krenuo da se skida. Da li je i sa takvim stvarima najbolja strategija fen, pa posle smirgla i zica, ili preporucujete nesto drugo? ..Mozda neki poseban savet ili trik?
I koju vrstu farbe mi savetujete za kasnije doterivanje ovakvih stolica..?
Unapred hvala.