pozdrav svima (i kako da se otarasim žiška)

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
tacit
Zarezivač olovaka

Post by tacit »

ljudi oslobodio sam se ziska! ne cuje se vise.ovaj fentin je stvarno dobar. sad su mi jedino ostale rupe od burgije koje moram da zatvorim.ima li neko ideju sa cim to da uradim,i ima li te mase u razlicitim bojama drveta? i ako neko zna,da li se moze kupiti ploca za kuhinju,za ugradne elemente,na metar? u uradi sam imaju samo neke od 3 metra,a i izbor nije bas nesto...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

juppiiii!!!!:D,
mozes kupiti na svim mestima gde se prodaju plocasti materijali od 10cm duzine pa do......:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisi napisao kolike su rupe?
Najjednostavnije je odgovarajucim drvenim tiplom. Mozes i sam da ga izdeljes od istog drveta kao sto je greda, namazes lepkom, ucukas u rupu tako da malo viri. Kad se osusi, preko toga sto viri stavis recimo disk za smirglanje (onaj sa rupama) tako da strana kojom smirglas dodje do grede, na to naslonis rucnu testeru i odfikaris visak (ovu smirglu stavljas da ne bi zakacio testerom povrsinu grede). Preostali visak, polako skines ostrim dletom.
Imas i video kako se to radi na: http://woodgears.ca/dowel/flush_cut.html
tacit
Zarezivač olovaka

Post by tacit »

ljudi...hm... posle 2 prskanja,opet cujem crva! primirio se 20-ak dana,pa nastavio. ne znam da li da prscem i ostatak fentina,ili da predjem na onu jacu hemikaliju koju prodaje isto merkur,ili da pozovem "strucnjaka" za kojeg sam saznao na netu,a navodno radi s modifikovanom mikrotalasnom pecnicom,ili da trazim nekog ko ima aparaturu za termicku obradu drveta...? pozzz svima
tacit
Zarezivač olovaka

Post by tacit »

ima li ko ideju? kako se zove ona hemikalija koja je jaca od fentina,i jel opasna za ljude?
tacit
Zarezivač olovaka

Post by tacit »

imam jos jedno pitanje. postavio sam brodski pod od 18 mm. bio je suv pa se nisu stvorili veliki razmaci,ali ipak nije idealno postavljen pa bi te razmake koji ipak postoje trebalo necim popuniti. kako to da uradim,i kojim materijalom? i kako posle svega toga ishoblovati pod(koliko kosta po kvadratu,itd...)?
parketar
Majstor

Post by parketar »

Tacit poslao sam ti privatnu poruku.
djagi
Majstor

Post by djagi »

probaj u nekoj poljoprivrednoj apoteci da nadjes Ksilolin,posle njega nista ne mrda u drvetu
tacit
Zarezivač olovaka

Post by tacit »

djagi hvala ti.probacu da nadjem,mada mi kazu da te hemikalije nema vec duze vreme. veliki pozdrav
tacit
Zarezivač olovaka

Post by tacit »

postavio sam brodski pod u potkrovlju. materijal je bio suv tako da se i posle pola godine daske nisu razmakle jedna od druge.medjutim,usled male razlike u sirini pojedinih dasaka ipak ima malo lufta izmedju nekih. posto pod jos nije hoblovan,imam pitanje da li da prvo popunim te praznine pa da onda hoblujem,ili obrnuto,i ima li neko ideju cim da to popunjavam?u farbari su mi dali neki git,ne znam valja li to.
hvala
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

tacit wrote:postavio sam brodski pod u potkrovlju. materijal je bio suv tako da se i posle pola godine daske nisu razmakle jedna od druge.medjutim,usled male razlike u sirini pojedinih dasaka ipak ima malo lufta izmedju nekih. posto pod jos nije hoblovan,imam pitanje da li da prvo popunim te praznine pa da onda hoblujem,ili obrnuto,i ima li neko ideju cim da to popunjavam?u farbari su mi dali neki git,ne znam valja li to.
hvala
Nevalja to je na acitilenskoj bazi da mešaš sa piljevinom i popunjava falc ! Zašto jer ako ga nelakiraš ?? A nijedan brodski pod nema svrhu lakiranja ,što se prodaje kod nas ? Klasičan recimo ubaciš ga ali on još počinje da se skuplja Brodski pod kod nas se suši 10 godina i 10 godina diše Provereno imam ga u kući ! stalno se širi i skuplja ustvari ! Hmm :pucko:
Dva put zine , a tri put slaže
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Acetilen je gas :)
Bice da si mislio na akril.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

mbole wrote:Acetilen je gas :)
Bice da si mislio na akril.
Hvala bole za ispravku ! neznam više na šta mislim ! vetar mi je produvo glavu juče na dunavu ?
Dva put zine , a tri put slaže
Post Reply