police i nevidljivi nosaci- SAVET

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
steps
Zarezivač olovaka

police i nevidljivi nosaci- SAVET

Post by steps »

Napravio sam police od farbanog MDF u dimenziji 70/30/4.stavio bih po tri nevidljiva nosaca po polici. Koju dimenziju nosaca predlazete, police mislim da koristim za knjige i svasta ponesto. Hvala unapred na savetima!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

evo pregledaj ovdje viewtopic.php?id=2334
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
steps
Zarezivač olovaka

Post by steps »

hvala, procitao sam i ranije ovu temu, ali bi mi bilo od koristi savet nekog ko je montirao slicne police. Da i zaboravio sam, police idu na betonski zid. Koji proizvodjac nevidljivih nosaca je dobar??
steps
Zarezivač olovaka

Post by steps »

konacno sam postavio police, stavio sam nevidljive nosace, kazu da su italijanski firme friulsider, to je najkvalitetnije sto sam nasao, promera 14mm, 7cm sa najlonskim tiplom ide u zid, a 17 cm u policu. Stavio sam tri po polici, i za sada dobro drze knjige na "metar".Pozdrav.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Јеси ли имао проблема да равно поставиш носаче и да сви буду у равни ?
steps
Zarezivač olovaka

Post by steps »

nisam imao vecih problema, montirao sam ih sa drugarom, pa je on "gledao" osu levo-desno, a ja gore-dole, od 12 nosaca, mozda smo 2 komada "fino podesili" cekicem. Pozdrav. :)
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Ја сам пре неколико дана постављао полице са невидљивим носачима , права мука !
Треба да пробушиш рупи у зиду равно , негде погодиш у блок , негде у малтер између , ...
Па кад пробушиш рупе и почнеш да постављаш носаче , ондосно да их шафиш у зид , сада није свуда исте тврдоће зид па типл бежи тамо да је мекше , ако је у малтери онда се малтер круни , ...
Мислим да је ово лако поставити или у бетонском зиду и зиду од сипорекс блокова .
Post Reply