Izrada prozora (kako)

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Gonzales
Šegrt

Izrada prozora (kako)

Post by Gonzales »

Evo poštovani majstori kao što ste mogli vidit iz mojih prijašnjih postova radio sam vrata i još neke sitnarije za sebe naravno. Sad bi htjeo napraviti prozor, i fronte na kuhinji pa bi molio malo pojašnjenje postupka izrade štoka i krila te koji su mi alati potrebni (imam manji frezer elektra bekam osovina 30mm. glava sa izmjenjivim nozevima i ručni Bosh) koja ilustracija nebi bila odgoreg. Hvala!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

Hvala tishler, ako ima još koji savjet nije odgoreg.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Gonzales wrote:Hvala tishler, ako ima još koji savjet nije odgoreg.
da odustanes.:skratta::skratta::skratta:
probaj sa malim prozorom za kupatilo 60x60 ;) ako nesto zeznes manja je steta.:tummenupp:
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

singer wrote:
Gonzales wrote:Hvala tishler, ako ima još koji savjet nije odgoreg.
da odustanes.:skratta::skratta::skratta:
probaj sa malim prozorom za kupatilo 60x60 ;) ako nesto zeznes manja je steta.:tummenupp:
pozdrav!!!
Potpuno si u pravu!! Obzirom da sam ona ulazna vrata radio negdje mjesec dana i zamalo dobio ospice (šala) prozor nisam nikad probao delat, zato se malo raspitujem, nešto daske imam pa se prve prilike bacam na posao!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)
probaj sa malim prozorom
A moj ti predlog i "lakim" lako ces posle da dodajes falceve,gume i svasta nesto....
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Kad si vec vrata radio ni prozor nece biti problem, nemoj da se ustrucavas nije tako
komplikovano kao sto izgleda.Singer je postavio slike profila sa dimenzijama tako
da ti nije problem da to odstampas ili precrtas zbog dimenzija.
Neko ima gotova glodala za izradu profila, medjutim nisu neophodna.
Ja pripremljen materijal (propusten kroz diht) prvo provlacim kroz cirkular da frezer
ne bi puno skidao a ujedno dobijam lajsne debljine 9 ili 10 mm sirine 24 i 48 mm debljine(u zavisnsti od
debljine lista testere) koje koristim za druge svrhe. Jedino materijal koji je namenjen za donji deo
stoka prozora i na koji dolazi aluminijumska lajsna ne propustam posto se taj deo malo drugacije radi.
Znaci, svi ostali delovi i za stok i za krilo propustam kroz istu predmeru za profil. Posle ide na frezer na finu obradu.
Steta je bacati materijal.
I jos jedno, iskroji par komada materijala za profile vise zbog podesavanja pozicija obrade a i da imas
uzorak za ubuduce.
DataS
Majstor

Post by DataS »

Pošto sam i ja zainteresovan za istu temu možda ti pomogne sledeći link.
http://woodtools.nov.ru/subjects/make_win/make_win.htm
Last edited by DataS on 12 Feb 2011 16:30, edited 1 time in total.
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

DataS wrote:Pošto sam i ja zainteresovan za istu temu možda ti pomogne sledeći link.
http://woodtools.nov.ru/subjects/make_win/make_win.htm
E svaka čast majstore, ovo mi stvarno dosta pojasnjava postupak. Ako imas još nešto slično samo daj.

Hvala!!
DataS
Majstor

Post by DataS »

I ja očekujem malo više od ostalih članova, mada je bilo nešto u temama čiji su linkovi dati na početku ove teme.
Još malo materijala koji se odnosi na proizvođača opreme, ali ima detalja koji mogu pomoći.
http://issuu.com/trend-uk.com/docs/cat-mws
http://www.youtube.com/watch?v=EPj0roet ... re=related
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ljudi moji, nevolja je sto mi ovakve teme prevrcemo vec 3 godinice, pa nam malo dosadilo da se ponavljamo. Stoga ne zamerajte sto "standardne" teme preskacemo.
U ovih 37766 poruka na forumu (ne racunajuci ovu :)), sigurno ima po nekoliko puta ponovljenih tema: prozori, vrata, krevet, komoda...
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

mbole wrote:Ljudi moji, nevolja je sto mi ovakve teme prevrcemo vec 3 godinice, pa nam malo dosadilo da se ponavljamo. Stoga ne zamerajte sto "standardne" teme preskacemo.
U ovih 37766 poruka na forumu (ne racunajuci ovu :)), sigurno ima po nekoliko puta ponovljenih tema: prozori, vrata, krevet, komoda...
Relativno sam novi ovdje i nemogu baš pronać ono sto me zanima, istina većinu sam pročitao al ne škodi ono "o tom smo pisali tu################.com" nemojte odmah nas male šibom po prstima:D
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ma Gonzales nije to odmah šibom po prstima nego jednostavno nitko od nas nezna odmah di je ta ponavljajuća tema nego je treba pronaći ili znati točan naslov teme a to iskreno može svako da prelista po forumu isto kako prelistavamo i mi mislim neki od nas jer sam u zadnje vrijeme dosta odsutan od svega ovoga.Stoga nemoj se srditi ili zamjerati ako ti se neodgovara odmah na temu ili nedaju linkovi ka temama.
U svakom slučaju mislim da si dobio dovoljno materijala za čitanje a i za proučavanje stoga sretno i udri i naravno čekamo neku slikicu a možda i cijelu priču izrade prozora.
Još jednom pozdrav i uspješno u tvom novom projektu.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Gonzales
Šegrt

Post by Gonzales »

Ma nema nikakvih problema, ovo je stvarno dobar forum i nadje se puuno korislih stvari. Sve pohvale sa moje strane!!!:tummenupp:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nije mi bila namera da "sibam" vec upravo obrnuto, da se izvinim (ko sto sam i napisao, ako malo bolje pogledas: "ne zamerite...)
Post Reply