Pozdrav svima. Da li je neko radio sa topolom, kakva su mu iskustva? Ne tako davno poceo sam da se bavim izradom raznih malih polica, hoklica, civiluka... Do sada sam koristio jelovinu, ali pre neki dan mi se ukazala prilika da povoljno kupim topolu pa se razmisljam. Da li neko zna kakve su osobine topole, da li se tesko ili lako obradjuje, smirgla i farba? I da li mi uopste odgovara za ovo sa cime se bavim? bilo koja informacija bi mi pomogla. Unapred hvala!
Topola, zavisi koja topola,imas nekoliko vrsta topola,najbolja je za obradu jasika,problem je u brusenju i farbanju medjutim probaj sa nekom kolicinom pa ukoliko prolazi cepaj dalje samo topolu.Ostale vrste topole su jos gore za susenje,obradu i farbanje.
Ukoliko je u pitanju kanadska topola onda mozes da uzmes. Zahvalna je za obradu ali je veoma nepredvidiva prilikom susenja. Moj je predlog, ukoliko mozes da nadjes joshika
Hvala na predlozima. Evo bas danas sam je uzeo, izaslo me 8000 za malo jace od kubika, ali je u pitanju konpenzacija. Pa velim bolje i ovo ba uzmem nego da ne vidim coravog dinara.
Joj prijatelju, to sto se dranja tice, to je nazalost svugde isto. I kod nas je sirova daska topole 12000-13000 za kubik, a suva oko 15000. Ovo sto sam ja uzeo su suve daske, ali kao sto sam rekao u pitanju je bio neki dug, pa je zato ta cena. Sto se tice vrste topole, stvarno ne znam kako se zove, znam samo da se koristi i za izradu mrtvackih sanduka.