Može li pomoć nestručnoj ženskoj osobi?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

imam ubodnu i frezer za isecanje rupa,a kad budes kupovala onda ti treba za isecanje ubodna ili mali frezer, a ako neces da ti neko usluzno sece lesonit pravolinijski onda ti treba i bansek ili neki mali stoni cirkular.;)(mozes ga seci ubodnom ali ce ti biti jako nezgodno velike duzine s njom.nebi bilo lose da kazes da li bi ti pravila rupe u ramovima modularno pa bi se mogli napraviti sabloni za nekolko velicina i onda bi mogla sa malim frezerom cas posla da iseces rupu.(bilo bi idealno ravno i brzo);)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Kiki
Zarezivač olovaka

Post by Kiki »

Jeste videli vi šta piše u naslovu?!?

Nestručna ženska osoba!!! :lol::lol::lol:

Taman sam pohvatala šta je ubodna, šta modelarska testera,
vi se prebaciste na bansek, na frezer, cirkular, ručne testere za sečenje pod uglom....užas...:P
Najbolje stvari u životu su nelegalne, nemoralne ili goje!!!
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Tako ti to kod nas ide, mi mislimo da ti brzo napredujes!!
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ajoooj al smo te ispresecali,puno babica kilavo dete.:lol::lol::lol:
ajd ovako :za isecanje otvora u necemu se koristi ubodna testera ili frezer.
za secenja pravolinijskog reza se koristi cirkular(kruzna testera)ili bansek(tracna tesera).
svaka od ovih masina moze izvesti i jos neke rezove i radnje ali se postavlja pitanje preciznosti i utrosenog vremena.;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

singer wrote:ajoooj al smo te ispresecali,puno babica kilavo dete.:lol::lol::lol:
ajd ovako :za isecanje otvora u necemu se koristi ubodna testera ili frezer.
za secenja pravolinijskog reza se koristi cirkular(kruzna testera)ili bansek(tracna tesera).
svaka od ovih masina moze izvesti i jos neke rezove i radnje ali se postavlja pitanje preciznosti i utrosenog vremena.;)
I onda biraš:
Opcija jedan:
Ideš kod bata-Singera i on odradi kompletnu obuku o radu stolarskim mašinama, onako-kao singerica
Opcija dva:
Prijaviš se kod onog vanzemaljca (tu je negde na forumu) pa laganica obuka
Sedi razmisli i izaberi
Дођох, видех, побледех
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Opcija tri: pročitaš sve što imaju da ti kažu, i uradiš sama. :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koje velicine ti je ovaj ram? Ne mogu da procenim sa slike.

Kad krenes da radis, ne vidim zasto ne bi mogli na stovaristu da ti iseku kvadrate od lesonita, izuzev ako to nije bas malecko. Druga prica je sto je Singer raspolozen da ti ustupi svoj visak i da ga on isece na kvadrate.
Znaci generalno za pocetak ti ne treba nikakav alat za secenje kvadrata (cirkular ili bansek). Ako te posao "krene", pa budes trosila vece kolicine toga, onda ce ti se isplatiti da pazaris cele table, i da iz njih sama isecas kvadrate, al o tom po tom.

Znaci ostaje ti da iseces otvore. Sta ti za to treba je vec objasnio singer, a i pokazace ti kako, ako se odlucis da skocis do njega.
Kiki
Zarezivač olovaka

Post by Kiki »

Ramovi su veličina 20x20. 40x50 i 20x25

Generalno i jeste ideja da za početak tamo gde kupim lesonit isečem cirkularom na gore pomenute dimenzije, da napravim nekoliko ramova za "prezentaciju" pa ako se ljudima dopadne da počnem ozbiljnije da razmišljam o svemu.
I kupila sam ja kvadrat lesonita, isekla ramove na gore pomenute dimenzije ( sama, kući, ručnom testerom :) ), jeste da traži malo više vremena ali je ispalo sasvim ok.

Te kocke u sredini su mi od početka najveći problem.

Ali, sada smo rešili i tu dilemu.:P

Pijemo kafu Singer i ja ovih dana!:)
Kiki
Zarezivač olovaka

Post by Kiki »

Jeeeeeee, više nisam dodavač alata, sada režem olovke!!! :D:D:D
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Eto vidis kako to kod nas lako ide.
Kiki
Zarezivač olovaka

Post by Kiki »

Imam nešto da izjavim za dnevnik :cool:

Naime, Kiki više i nije baš tako nestručna ženska osoba jer je....pogodite.......posetila Singera !!! :D

On je divan domaćin, uputio me je u proces, otkrio gomilu tips&tricks, upoznao me sa porodicom i, i, i......gospođom GLODALICOM koja mi je, na jedan, postala sjajna prijateljica !!! :lol:
Prvi rez je prošao skoro pa savršeno, samo malo sam mu ujela šablon te je tako, kao što vi već znate, postao neupotrebljiv....no, početničke greške se ( nadam se ) praštaju.

Napravili smo tri šablona, na jednom lesonitu, za jedan od ramova koji ću kasnije ( sama ) moći da koristim, napravili neki okvir za koji uopšte nemam pojma odakle Singeru ideja da ga napravi tako savršeno ( iskustvo dobrog majstora pretpostavljam )....radili smo sa ubodnom testerom, šmirglali ( i poravnavali greške ( moje :P )), izradili smo 4 rama koji će za nekoliko dana nadam se biti završeni i predstavljeni mojoj prvoj publici ( tj vama :) ).

Sve u svemu, ja sam prezadovoljna, uživala sam u svakom trenutku u stolarskoj radionici, došla sam kući prepuna utisaka i još jednom zahvaljujem Singeru na ukazanoj pomoći juče, kao i na obećanoj pomoći ubuduće. :)
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Singer jos ce "batica" da ispadne nevinasce. :D
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

bilo mi je zadovoljstvo pomoci osobi koja zraci pozitivnom energijom u svakom smislu a pogotovo poslovnom i umetnickom .nadam se da ce biti velicanstveni radovi,odma se to prepozna ko ima umetnickog afiniteta(jedna od retkih osba koja je uzela frezer u ruke bez straha),
to verovatno pokazuje koliko je osoba resila da ostvari svoje zamisli,sto uveliko podrzavam.
samo napred,tu sam ako zaskripi.:)
pozdrav!!!
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Lepo je kad covek nekom pomogne i shvati da je to druga osoba svesrdno prihvatila u ovom slucaju i uzivala.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

runer wrote:Lepo je kad covek nekom pomogne i shvati da je to druga osoba svesrdno prihvatila u ovom slucaju i uzivala.
Није знање знање знати већ је знање знање дати
Дођох, видех, побледех
Post Reply