ako dobro shvatam Eurolight je isključivo Egger-ov proizvod / izum? Tj pod tim imenom.... Da li postoji još neko ko ih radi, pod drugim nazivom npr, a da još pritom imaju veći izbor dezena i da ima kod nas da se kupi i da ima za sličnu kintu )) (a onda je mrmot zavio čokoladu ) ?
sphex wrote:ako dobro shvatam Eurolight je isključivo Egger-ov proizvod / izum? Tj pod tim imenom.... Da li postoji još neko ko ih radi, pod drugim nazivom npr, a da još pritom imaju veći izbor dezena i da ima kod nas da se kupi i da ima za sličnu kintu )) (a onda je mrmot zavio čokoladu ) ?
otprilike.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
e singer, singer, "krivcu" za Eurolight! Znači osuđen sam na ono što ima u izlogu, pi ! Å alu na stranu, ajde ako se vidimo na skupljanju na sajmu u subotu, voleo bi da saznam više o ovim pločama, a i ostalom što me muči.
sphex wrote:e singer, singer, "krivcu" za Eurolight! Znači osuđen sam na ono što ima u izlogu, pi ! Å alu na stranu, ajde ako se vidimo na skupljanju na sajmu u subotu, voleo bi da saznam više o ovim pločama, a i ostalom što me muči.
Pozdrav!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
još nešto: jel zna do koliko stepeni temperature je deklarisana standardna kupovna oplemenjena iverica / MDF + lak / Eurolight da može da izdrži, tj da ostane ne promenjena? (tipa Egger ili Kronospan ili ...) i gde to ima da se pročita
Ovo pitam jer na jednom delu imamo ugradnu rernu koja "zahteva" da materijal korpusa / fronta mora biti otporan od 70-100 stepeni celzijusovih... da li se to posebno traži?
Pa rerne su obicno izolovane tako da ne bi smela da ispusta toplotu oko sebe samo iznad jedino ako nije neka stara tipa. Sto se tice trpljenja materijala 70stepeni nije problem ali vec 100 mislim da bi bilo mnogo, a pitanje je i da li poliuretan farba toliko izdrzava.
Nije stara, nova je. Upravu si, ona ima sopstveni ventilator na vrhu i perforaciju u limu sa gornje strane gde vazduh treba da struji kako bi se hladila. A u uputstvu piše ovo (čak sam i zvao da proverim):
Lepak ipak treba da bude postojan, moja greška. Kako to saznati za lepak, hmm?
Tu pise da LEPAK kojim je lepljen furnir odnosno obaloga treba da bude toplotno postojan (jeste napisali su ga malo vrljavo). Pod oblogom se podrazumeva povrsina, to jest recimo melamin ili neka folija. Ovo je prvenstveno napisano zbog folija koje se lepe termo lepkom.
Imam vec drugu kuhinju sa ugradjenom rernom, i evo veselo rade i ne krive se (uradio sam jos jedno 3 i ni njima nista ne fali koliko mi je poznato, barem mi se niko od drugara nije zalio). Korpusi su od najobicnijeg belo-belo univera.
Naravno ispostovani su zahtevi za ventilacijom (otvor na dnu, nema cokle na dnu elemenata vec su elementi na nogicama...)
Ma meni se cokla i inace ne svidja.
Ovako sa nogicama (i to volim povisoke, 15-tak 20 cm) je taj prostor lakse dostupan za ciscenje, ima vise prostora za stopala pa moze da se lepo pridje elementu, nije zgodno staniste za raznorazne bube, ako neka voda procuri brzo se osusi...