Mini bansek T.I.P. bs-170

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
dex1
Zarezivač olovaka

Mini bansek T.I.P. bs-170

Post by dex1 »

Pozdrav!!! Imam priliku da kupim za smesne pare mini bansek T.I.P bs-170 (http://www.amazon.de/T-I-P-BS-170-Bands%C3%A4ge-Watt/dp/B0000BX6S09 , ali problem je sto nigde na netu ne mogu da nadjem sajt proizvodjaca kako bih se bolje upoznao tehnickim podacima ove masine, pa zato imam nekoliko pitanja:

1) Da li neko ima iskustva sa ovim bansekom?

2) U nekim podacima sa neta za ovaj bansek pise da moze da reze materijal(drvo) do debljine od 6cm, da li je ovo tacno?

Bavim izradom kompozitnih lukova za strelisarstvo i nameravam da ovaj bansek koristim za oblikovanje risera (sredisnjeg dela-drske) lukova. http://www.lukovi.com/cgi-bin/forum/yab ... 1272844355
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

kinez?
Link ti nije dobar
Last edited by maricaiivica on 31 Oct 2010 00:28, edited 1 time in total.
dex1
Zarezivač olovaka

Post by dex1 »

maricaiivica wrote:kinez?
Link ti nije dobar
Probajte ovaj link: http://www.idealo.at/preisvergleich/Off ... zeuge.html
mislim da je tu i adresa proizvodjaca i izgleda da je Nemac, verovatno nesto kao Einhell, Matrix..., dosta podseca na Matrix

Naj vise me zanima duzina testere za ovaj bansek i realna debljina materijala koji moze da sece!!
Last edited by dex1 on 31 Oct 2010 10:18, edited 1 time in total.
pero1q
Šegrt

Post by pero1q »

http://www.amazon.de/T-I-P-BS-170-Bands ... B0000BX6S0

po opisu ispada da može rezati do maksimalno 60 mm iliti 6 cm, osobnog iskustva s istim nemam
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

TIP jeste nemacka firma, ali je bila medju prvima koja je krenula u kinesku avanturu. Firma misliim i da ne postoji ili je promenila ime u Kasto, a i on dila kinesku robu.
Pre 3-4 meseca sam gledao bas taj model, ali cena je bila "bolna" 190eur. Na opasku da za 250 eura ima Metabo bas 260 spustili su cenu na 160 eura i opet je bila skuplja od Einhel bt-st 250 (120 eur). Ispricali su mi da je to njihova nabavna cena od pre 8 godina. Kasnije od gazdinog brata sam jos saznao da dok su drzali TIP imali su puno problema sa servisiranjem i da nije bio neki kvalitet.
Ako je cena koju ti nude stvarno smesna, onda proveri koju velicinu testere koristi tj dali odgovarju velicine Metaba i Einhella posto se to trosi, a i puca.
60mm za tvoje lukove ce biti dovoljno.
Ako cena nije tako smesna razmisli za Metabov model
dex1
Zarezivač olovaka

Post by dex1 »

Ovaj T.I.P. koji kupujem je za od prilike 25000din!!! jeftiniji od metaba :-)))

A kako da provalim koju duzinu testere koristi? Na netu ne mogu da nadjem tu informaciju, a bansek mi stize aks-om.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Pa proveri kod prodavca, potrazi uputstvo i kod tehnickih podataka pored snage visine, duzine tezine banseka ima podatak o duzini tracne testere. Ovo je bitno zbog toga sto kad tad moraces da kupis novu traku, stvar je u tome da ne moras da je nari\ucujes iz Berlina nego da je najdes u svom gradu.
Ne znam koji je kurs din/eur ali znam da je pre mesec ili dva bio 100/1 znaci da je cena oko 200ili250eur sto po meni nije smesna vec veoooma ozbiljna cena za masinicu kojoj u EU (ako se danas proizvodi) realna cena je od 60-90eur. Inace uporediti T.I.P i Metabo je isto kao uspordba Juga 45 i Golfa GTI.
Druga stvar je mali precnik tockova 170mm, to ti je garancija da ce ti tracna testera vise pucati.
Moj savet ti je da proveris cene Einhela u Srbiji on ima realnije cene kod Vas (zanci oko 100-120 eur)+2 godine garancije (za TIP ne verujem da ces je dobiti.
Ako se ozbiljnije bavis ovim poslom onda samo Metabo bas 260 (verujem da je i kod Vas u Srbiju oko 250eur.) na to imas i 3 godine garancije.
Last edited by dikar on 31 Oct 2010 16:32, edited 1 time in total.
dex1
Zarezivač olovaka

Post by dex1 »

dikar wrote:Pa proveri kod prodavca, potrazi uputstvo i kod tehnickih podataka pored snage visine, duzine tezine banseka ima podatak o duzini tracne testere. Ovo je bitno zbog toga sto kad tad moraces da kupis novu traku, stvar je u tome da ne moras da je nari\ucujes iz Berlina nego da je najdes u svom gradu.
Ne znam koji je kurs din/eur ali znam da je pre mesec ili dva bio 100/1 znaci da je cena oko 200ili250eur sto po meni nije smesna vec veoooma ozbiljna cena za masinicu kojoj u EU (ako se danas proizvodi) realna cena je od 60-90eur. Inace uporediti T.I.P i Metabo je isto kao uspordba Juga 45 i Golfa GTI.
Druga stvar je mali precnik tockova 170mm, to ti je garancija da ce ti tracna testera vise pucati.
Moj savet ti je da proveris cene Einhela u Srbiji on ima realnije cene kod Vas (zanci oko 100-120 eur)+2 godine garancije (za TIP ne verujem da ces je dobiti.
Ako se ozbiljnije bavis ovim poslom onda samo Metabo bas 260 (verujem da je i kod Vas u Srbiju oko 250eur.) na to imas i 3 godine garancije.
Hvala na savetu! Ne treba mi profi masina, bavim se ovim poslom iz hobija, za svoju dusu u slobodno vreme. Nasao sam ovaj bansek polovan za 4500din(42,35eura), jedino sto prodavac ne moze da mi kaze tacnu duzinu testere jer nema odgovarajuci alat da otvori kuciste, a na netu nema informacije o duzini testere za ovaj bansek.
Jedino mi preostaje da narucim rezervne testere od one firme iz Cacka (Filos DOO), oni ih valjda prave po potrebnoj duzini.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ako je polovan najpre proveri luftu tockova i stanje gume na njih i svakao otseci neku dascicu debljine 50mm. Problem kod ove klase banseka je sto se lako pokvare lezista tockova pa testera ispada.
Pozdrav
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Inace Metabo jeste kvalitetna masina, ali ovaj BAS 260 (reze do 100mm) je namenjen bas za nas hobiste, za profesionalce imaju druge masine, aprve profi banseke za razrezivanje trupaca ne proizvode

PS I ja sam lane branio jeftine alate, ali ove godine posle opekotine od 250eur sam promenio misljenje.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

U woby-ju jos uvek traje rasprodaja metaba. Proveri, mozda je ostalo nesto na lageru sto bi ti se uklopilo u budzet.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

na ovom pdf-u imas duzine tracne testere za tip bs 170, a ona iznosi 1067 i 1085mm - ima 2 modela
http://www.praezisa-jaennsch.de/produktliste.pdf
Last edited by dikar on 01 Nov 2010 17:00, edited 1 time in total.
dex1
Zarezivač olovaka

Post by dex1 »

dikar wrote:na ovom pdf-u imas duzine tracne testere za tip bs 170, a ona iznosi 1067 i 1085mm - ima 2 modela
http://www.praezisa-jaennsch.de/produktliste.pdf
Hvala ti, proverio sam stanje takvih testera kod nas i ima ih svuda, a i jeftine su (oko 3-4eura)!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pa Denise gdje si ti bio da nam das korisne informacije kad smo pricali o pravljenju lukova!?
dex1
Zarezivač olovaka

Post by dex1 »

Sasa wrote:Pa Denise gdje si ti bio da nam das korisne informacije kad smo pricali o pravljenju lukova!?
Pa ne znam, evo sad sam tu:D
Onaj lik me zaje*o za T.I.P. bansek, prodao ga drugom. Jel mozda ima neko od vas na prodaju neki polovan einhell ili tako nesto?:(
Metabo je odlican, ali je za mene previse skup.
Post Reply