Naslov teme govori sve. Treba da zalepim tanak filc, debeo oko 2-3mm na glatku drvenu povrsinu (verovatno medijapan).
Uglavnom, tufne od filca koje sam napravio zumbom, treba da zalepim na nekoliko mesta tako da fiokice sporije klize pri izvlacenju i uvlacenju, i da ne budu toliko labave jer su veoma lagane.
Imajuci u vidu da filc jako absorbuje lepak, a medijapan ne, verovatno bi trebalo naneti po jedan sloj na i na filc i na medijapan, pa ih kada se malo prosuse spojiti. Treba mi stvarno cvrsta veza, jer taj filc treba da trpi pritisak/trenje sa druge strane a da se ne odlepi vremenom.
Zanima me takodje, ima li neko iskustva ili ideju kako spreciti fiokice da se izvuku skroz tj. da ispadnu, a da se pritom kada je to potrebno mogu izvaditi nekim jednostavnim zahvatom.
Hvala unapred!
Čime zalepiti filc na medijapan?
imas u woby-ju komplet filcanih tufni za smesne pare koji drze ko blesavi(ja ih redovno koristim)velicine od fi 5mm-50mm,imas cak i tablu filca za isecanje po zelji u kompletu(cena smesna),a sto se tice kocnica za fijoke ja imam neki fazon ali neznam kakve su ti i kolike fijoke(ako imas neku sliku ili skicu daj pa cu ti objasniti).
pozdrav!!!
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Jedna od fora je da na zadnjoj stranici, pri vrhu zaviješ neku "kočnicu" kao štapić za sladoled, ali manju. ta kočnica se vrti kao kazaljka na satu i kači neki graničnik montiran na korpusu. Ako se kočnica okrene na gore, fioka ne ispada/iylazi. U suprotnm nema smetnji. Valjda si me razumeo.Zanima me takodje, ima li neko iskustva ili ideju kako spreciti fiokice da se izvuku skroz tj. da ispadnu, a da se pritom kada je to potrebno mogu izvaditi nekim jednostavnim zahvatom.
mozes i na plafonu ili dasci iznad fijoke da ubusis rupu 5mm i stavis nosac police tako da kad izvlacis ne moze da se izvuce do kraja, ali moras da stavis na dva mesta levo i desno po 2cm od krajeva.ne znam da li sam dovoljno bio jasan.Slazem se i sa singerom i metabom ,to su ti isto izuzetno dobre ideje
Hvala svima na savetima. Pogledacu te gotove samolepljive tufne u woby-ju.
Mada, praviti ih rucno ima svojih drazi, onako... uzmes neke novine, stavis ih preko daske, okrenes stranu sa politicarima, stavis filc preko, naciljas zumbu, pa udri cekicem
Sto se radova po pitanju kocnica i granicnika tice, busenje i sl. otpada posto je sve zavrseno, a fioke tapacirane. Ovo bih da izvedem na finjaka, samo lepljenjem ako je moguce, mada mi granicnik nije bitan toliko koliko da se fiokice izvlace i uvlace sa odredjenim otporom umesto da recimo mogu kako je sada da ispadnu ako se nagnu.
Mada, praviti ih rucno ima svojih drazi, onako... uzmes neke novine, stavis ih preko daske, okrenes stranu sa politicarima, stavis filc preko, naciljas zumbu, pa udri cekicem

Sto se radova po pitanju kocnica i granicnika tice, busenje i sl. otpada posto je sve zavrseno, a fioke tapacirane. Ovo bih da izvedem na finjaka, samo lepljenjem ako je moguce, mada mi granicnik nije bitan toliko koliko da se fiokice izvlace i uvlace sa odredjenim otporom umesto da recimo mogu kako je sada da ispadnu ako se nagnu.
Last edited by amos on 15 Oct 2010 23:02, edited 1 time in total.
Nisi valjda tapacirao fioku i iznutra?
Ako nisi onda ovo metabovo pije vodu. Ako jesi mozes isto to da izvedes samo obrnuto, umesto da stavljas stapic na zadnju stranicu fioke, stavis ga iznutra na prednju stranicu korpusa.
Sto se tice filca, mozes da ga zalepis nekim kontaktnim lepkom (Sintelan, Neostik... koji naravno mazes na obes trane... citaj uputstvo
) ili dvostruko lepljivom trakom, mada je resenje sa kupovnim samolepivim flekicama mnogo bolje.
Ako nisi onda ovo metabovo pije vodu. Ako jesi mozes isto to da izvedes samo obrnuto, umesto da stavljas stapic na zadnju stranicu fioke, stavis ga iznutra na prednju stranicu korpusa.
Sto se tice filca, mozes da ga zalepis nekim kontaktnim lepkom (Sintelan, Neostik... koji naravno mazes na obes trane... citaj uputstvo

Naravno da je tapacirana iznutra 
Probacu sa tufnama prvo na slicnom parcetu materijala, da vidim kako drze i kako se ponasaju kada preko njih klizi ploca pod pritiskom, pa onda odluciti. Imam samo jednu priliku za lepljenje, nema popravnog, a mora da drzi doveka.
Hvala jos jednom na savetima.

Probacu sa tufnama prvo na slicnom parcetu materijala, da vidim kako drze i kako se ponasaju kada preko njih klizi ploca pod pritiskom, pa onda odluciti. Imam samo jednu priliku za lepljenje, nema popravnog, a mora da drzi doveka.
Hvala jos jednom na savetima.
Last edited by amos on 16 Oct 2010 10:53, edited 1 time in total.