Latoflex?
Latoflex?
Narucila sam da mi naprave krevet,medjutim kada je stigao,konacno,primetila sam da je latoflex grub,da nije onako glatak,lakairan,premazan,vec prakticno daske.Pa bih vas molila za savet da li to da smirglam,sta da radim?Bojim se vremenom da ce da se dusek izgrebe odozdo.
Hvala
Hvala
Evo postavicu dve fotografije,ali na zalost se ne vidi da su grube.
Sad ste me zbunili,hmmm...one jesu onako elasticne kao latoflex,ali...
http://img209...us/gal.php?g=25102010025r.jpg
Sad ste me zbunili,hmmm...one jesu onako elasticne kao latoflex,ali...
http://img209...us/gal.php?g=25102010025r.jpg
Aha. Ovo je "latoflex" u kucnoj izradi 
Cak nije ni tako lose odradjen koliko uspevam da vidim sa slika. Letvice imaju napon i krivinu na jednu stranu, cak su i duplirane po dobrom delu duzine, al je zavrsna obrada katastrofalna.
Slobodno osmirglaj, ne moze da skodi, a sigurno ce doprineti tome da se dusek manje "grebe". Sasvim je dovoljno da ih lepo osmirglas sa recimo P120-P180, nema potrebe za lakiranjem. (koliko uspevam da vidim sa slike). Znaci krenes sa P120, kad njom uklonis sve grube neravnine, predjes na P150, kad postane ujednaceno, predjes na P180, dosta
U sustini i sa P120 ces zavrsiti posao, al ako si picajz*a ko ja
...

Cak nije ni tako lose odradjen koliko uspevam da vidim sa slika. Letvice imaju napon i krivinu na jednu stranu, cak su i duplirane po dobrom delu duzine, al je zavrsna obrada katastrofalna.
Slobodno osmirglaj, ne moze da skodi, a sigurno ce doprineti tome da se dusek manje "grebe". Sasvim je dovoljno da ih lepo osmirglas sa recimo P120-P180, nema potrebe za lakiranjem. (koliko uspevam da vidim sa slike). Znaci krenes sa P120, kad njom uklonis sve grube neravnine, predjes na P150, kad postane ujednaceno, predjes na P180, dosta

U sustini i sa P120 ces zavrsiti posao, al ako si picajz*a ko ja

Porucila sam krevet da mi naprave u Crvenoj jabuci,a oni nasli nekog za latoflex.I ja vidim da nije to bas to!
Prvo je bio problem da napravi u dimenziji u kojoj trazim 110*200,kao ne moze latoflex u toj dimenziji.Na kraju kao moze i kada su ga dovezli,ja vidim ta to i nije bas latoflex...hmmm.
Oni su svaku letvicu ojacali odozdo sa jos jednom letvicom (kao duplo izgleda,ali ova odozdo je malo kraca).Nadam se da ste me razumeli
)
Zvala sam ih da to poprave.Odneli su danas valjda tom majstoru,da ismirglaju i lakiraju...
Da li sam dobro postupila?Nisam ni znala sta da im trazim,jer nisam imala iskustva do sada sa pravljenjen namestaja po meri i sa latoflexom...
Dusek je momori pena Dormeo,pa da li moze da bude na ovakvom latoflexu?
Bojim se da vremenom ne izgubi na kvalitetu dusek,da se nesto ne izdeformise.
Prvo je bio problem da napravi u dimenziji u kojoj trazim 110*200,kao ne moze latoflex u toj dimenziji.Na kraju kao moze i kada su ga dovezli,ja vidim ta to i nije bas latoflex...hmmm.
Oni su svaku letvicu ojacali odozdo sa jos jednom letvicom (kao duplo izgleda,ali ova odozdo je malo kraca).Nadam se da ste me razumeli

Zvala sam ih da to poprave.Odneli su danas valjda tom majstoru,da ismirglaju i lakiraju...
Da li sam dobro postupila?Nisam ni znala sta da im trazim,jer nisam imala iskustva do sada sa pravljenjen namestaja po meri i sa latoflexom...
Dusek je momori pena Dormeo,pa da li moze da bude na ovakvom latoflexu?
Bojim se da vremenom ne izgubi na kvalitetu dusek,da se nesto ne izdeformise.
Last edited by anna on 27 Oct 2010 02:09, edited 1 time in total.
Crvena jabuka je porucila latoflez od drugog majstora i konacno je dobro uradjen...ali tu nastaje novi problem,grrr...
Latoxlex je sada mnogo visi,tako da mi dusek vise ne upada unutar kreveta,unutar stranica kreveta,kako sam trazila,vec je prakticno bacen odozgo,pa ga stranice kreveta ne drze,nego se on seta po latoflexu,klizi.
Kada sam dosla u Crvenu jabuku,dizajneru sam rekla da zelim OBAVEZNO da mi dusek upadne u stranice kreveta,da bude lepo ususkan i fixiran.Dusek je 14cm debeo,ja sam zelela da 6cm viri.
Po mom misljenju to je greska dizajnera koji nije predvideo koliko cm je debeo latoflex,pa nije ostavio prostora za njega...
Ne znam kako to moze da se popravi.Prakticno sam 6 cm izgubil.Imam utisak da sada ovaj novi latoflex POCINJE tamo gde se onaj losi stari ZAVRSAVAO i to je neka razlika,ja bih rekla 6cm...
Sta vi mislite,kako moze ovo da se resi?Vi ste strucnjaci,pa bih vam bila zahvalna da mi date savet sta da radim?
http://img529...us/gal.php?g=30102010026r.jpg
Latoxlex je sada mnogo visi,tako da mi dusek vise ne upada unutar kreveta,unutar stranica kreveta,kako sam trazila,vec je prakticno bacen odozgo,pa ga stranice kreveta ne drze,nego se on seta po latoflexu,klizi.
Kada sam dosla u Crvenu jabuku,dizajneru sam rekla da zelim OBAVEZNO da mi dusek upadne u stranice kreveta,da bude lepo ususkan i fixiran.Dusek je 14cm debeo,ja sam zelela da 6cm viri.
Po mom misljenju to je greska dizajnera koji nije predvideo koliko cm je debeo latoflex,pa nije ostavio prostora za njega...
Ne znam kako to moze da se popravi.Prakticno sam 6 cm izgubil.Imam utisak da sada ovaj novi latoflex POCINJE tamo gde se onaj losi stari ZAVRSAVAO i to je neka razlika,ja bih rekla 6cm...
Sta vi mislite,kako moze ovo da se resi?Vi ste strucnjaci,pa bih vam bila zahvalna da mi date savet sta da radim?
http://img529...us/gal.php?g=30102010026r.jpg
Last edited by anna on 30 Oct 2010 12:35, edited 1 time in total.
spustite nosace do kraja stranice ako moze,nemoj da povisujes stranice naruzices krevet osim da napravite ram plosnato(kao obrub)oko kreveta,stime ces dobiti jos koji cent visine.anna wrote:Mozda bi moglo da se smusti,ali jaako malo.
Nekako mi se cini da jedino da se povecaju stranice kreveta,za 6 cm?

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!