Klasični frontovi od rama i panela (uklada)
Pa dobro al zasto bi covjek kupovao nesto po njihovom standardu i dovlacio cak otuda, kad ga ima tu na prag od kuce po nasim standardima!!!
Nema logike!!!:P
Nema logike!!!:P
Last edited by Sasa on 07 Oct 2010 09:59, edited 1 time in total.
Stvar je dosta prosta. Najveci broj internet sajtova je upravo na engleskom jeziku i upravo u americi. Tako da ces prvo naleteti na Freudov USA site, pa tek onda ako potrazis i na originalni evropski. Usled toga je covek stekao utisak da Freud ustvari radi samo po colovnim standardima. Slicno je i sa recimo CMT-om. Prva stranica na koju naletite je za USA verziju, pa moras da izaberes da oces evropsku varijantu, kako bi dobacio do glodala i listova cirkulara za metrickim dimenzijama.
Daklem, nema nekih problema, samo pazaris ovde kod nas i dobices sve u metrickim standardima.
Sasa ti je vec napisao za jednu firmu koja ih uvozi, a cini mi se da ih ima jos.
Daklem, nema nekih problema, samo pazaris ovde kod nas i dobices sve u metrickim standardima.
Sasa ti je vec napisao za jednu firmu koja ih uvozi, a cini mi se da ih ima jos.
Hvala na savjetima nisam bas upoznat sa ovim stvarima planiram da se bavim ponovo drvetom posto zadnjih 10 godina radim za jednu americku kompaniju (od tog 5 godina vani) pa sam iskocio totalno iz kolosijeka.Ali dvo je ostalo moja najveca ljubav sve ovo sto radim mi je nekako bez veze mada je vise para ,al dosta je tako da u proljece ponovo planiram otvoriti stolarsku radionicu pa sam zato pitao za savjet u svakom slucaju hvala svima a i bolje je pare trositi kod kuce u svojoj zemlji.
tishler онајзелени пиштољ , је ли то вилаџар ? Ако јесте какав је ?
Ја тренутно(већ годину) радим са позајмљеним пиштољем , који је више него добар , па размишљам да га врати али прво да набавим други.Нудили су ми вилаџер (око 4000-5000 рсд) кажу није лош , једино што му је дизна 1.5 , а на овом је 1.7 и ја сам презадовољан .
Ја тренутно(већ годину) радим са позајмљеним пиштољем , који је више него добар , па размишљам да га врати али прво да набавим други.Нудили су ми вилаџер (око 4000-5000 рсд) кажу није лош , једино што му је дизна 1.5 , а на овом је 1.7 и ја сам презадовољан .
Za ispune: Kupite dasku sa tangencijalnim godovima, 5-icu, kada se takva daska reze na kantu je uvek radijal, znaci rezati je uzduzno i lepiti elemente tako da je lice radijal. Na taj nacin se dobijaju elementi sirine 40 - 45 mm. Ne znam da li sam lepo objasnio ali ja tako radim godinama i nikada nisam imao problema sa ispunama.
vec sam negdje napisao da su mi pistolji slabije kvalitete ...zeleni je HVLP al kineske proizvodnje, meni je odlicanstolart wrote:tishler онајзелени пиштољ , је ли то вилаџар ? Ако јесте какав је ?
dobro si objasnio...i ja tako radim (ne bas uvijek) i odlicno se pokazalo na ispunamaDraggan wrote:Za ispune: Kupite dasku sa tangencijalnim godovima, 5-icu, kada se takva daska reze na kantu je uvek radijal, znaci rezati je uzduzno i lepiti elemente tako da je lice radijal. Na taj nacin se dobijaju elementi sirine 40 - 45 mm. Ne znam da li sam lepo objasnio ali ja tako radim godinama i nikada nisam imao problema sa ispunama.
Donosi mi danas covjek uzorak krila radjenog u Italiji da vidim kakva mu boja treba i ja prvo primijetim izuzetno rjesenje nozeva P-KP i kako je ubacena uklada!!!

Kao sto se sa slike vidi uklada se po sirini pravi tako da ulazi do pola falca a po visini da dolazi do falca ali da ne ulazi u njega!!!
Time se dobija mogucnost da se okvir sastavi bez umetanja uklade, nezavisno se odradi komplet zavrsna obrada i zatim se spoje!
Spajanje se radi tako sto se prvo ugura u jednu bocnu stranu do kraja, zatim spusti i vrati do pola u drugu stranu, gore i dolje se na sredini uklade zasarafi po jedan saraf.
Ovako postavljena uklada moze slobodno da se siri i da se skuplja pod uticajem vlage a da se to ne primijeti sa spoljasnje strane....
Mozda ovo i nije neka novost ali ja vidim ovo rjesenje prvi put i mislim da je odlicno!!!

Kao sto se sa slike vidi uklada se po sirini pravi tako da ulazi do pola falca a po visini da dolazi do falca ali da ne ulazi u njega!!!
Time se dobija mogucnost da se okvir sastavi bez umetanja uklade, nezavisno se odradi komplet zavrsna obrada i zatim se spoje!
Spajanje se radi tako sto se prvo ugura u jednu bocnu stranu do kraja, zatim spusti i vrati do pola u drugu stranu, gore i dolje se na sredini uklade zasarafi po jedan saraf.
Ovako postavljena uklada moze slobodno da se siri i da se skuplja pod uticajem vlage a da se to ne primijeti sa spoljasnje strane....
Mozda ovo i nije neka novost ali ja vidim ovo rjesenje prvi put i mislim da je odlicno!!!
Last edited by Sasa on 16 Oct 2010 17:26, edited 1 time in total.