klizna vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
allometal
Dodavač alata

Post by allometal »

metabo wrote:
allometal wrote:Na sajtu allometal.co.rs ima ponuda za ugradna klizna vrata koja se ugradjuju u zid i imaju specijalnu gumenu metlicu na dnu, sto im obezbedjuju zvucnu izolaciju.
Za početak, dobro došao. :)

Ovako otvoreno reklamiranje na sajtu nije dozvoljeno (za to ima predviđenih tema). Možeš dati link (i svog) sajta ako je u kontekstu rešavanja problema iz diskusije. Taj link trebada bude precizan, da ukažeš u čemu je prednost "tvog rešenja" u odnosu na druga, a ne da vodi na home stranu.

Voleli bismo da ne "izmišljaš toplu vodu" i da u (eventualni) potpis ne staviš link prema svom sajtu; što je isto reklamiranje koje nije poželjno.

Izvini šro sam tvoj prvi post odmah iskoristio za kritiku koja se, delom, ne odnosi na tebe. Vremenom ćeš videti da je društvo ovde vrlo dobronamerno i možeš slobodno učestvovati u temama i predlagati svoje teme za diskusiju.

Još jednom, dobro došao na najbolji stolarski sajt u okruženju!
To i jeste bio dobronamerni predlog da ljudi odu na sajt da pogledaju o cemu je rec. Proizvod jeste jedinstven na trzistu, jos uvek, kako po kvalitetu, tako i po ceni.
No, bilo bi logicno da je administratoru sajta u interesu da dopusti postavljanje novih podataka i inovativnih proizvoda na sajt, pa da ljudi imaju jos o cemu da se konsultuju i komentarisu. Valjda je to svrha foruma... Na svakom forumu postoje linkovi ka stranicama gde se moze naci odredjeni proizvod.
Kako god bilo, i predmetna poruka je bila ostavljena krajne dobronamerno, no, vidim da nije tako protumacena (sto mi je jako zao). Uostalom, u pravu si: ko zeli da nadje proizvod, naci ce ga bez mnogo muke, ukoliko ima pristup internetu.

I samo jos da dodam da na stranici Pravila nista slicno nije objasnjeno, niti navedeno.

Srdacan pozdrav.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

allometal wrote:To i jeste bio dobronamerni predlog da ljudi odu na sajt da pogledaju o cemu je rec. Proizvod jeste jedinstven na trzistu, jos uvek, kako po kvalitetu, tako i po ceni.
No, bilo bi logicno da je administratoru sajta u interesu da dopusti postavljanje novih podataka i inovativnih proizvoda na sajt, pa da ljudi imaju jos o cemu da se konsultuju i komentarisu. Valjda je to svrha foruma... Na svakom forumu postoje linkovi ka stranicama gde se moze naci odredjeni proizvod.
Kako god bilo, i predmetna poruka je bila ostavljena krajne dobronamerno, no, vidim da nije tako protumacena (sto mi je jako zao). Uostalom, u pravu si: ko zeli da nadje proizvod, naci ce ga bez mnogo muke, ukoliko ima pristup internetu.

I samo jos da dodam da na stranici Pravila nista slicno nije objasnjeno, niti navedeno.

Srdacan pozdrav.
Naravno da nam je svim u interesu da vidimo nove proizvode! Samo, molim te da napraviš razliku između predstavljanja novih proizvoda u cilju rešavanja nekog problema i predstavljanju novih proizvoda u cilju reklamiranja. Ukoliko tvoj proizvod rešava nečiji problem, niko nema ništa protiv da staviš link prema njemu i da objasniš šta je to: bolje, lepše, jeftinije, kvalitetnije, pa da se opredelimo za taj proizvod koji predstavljaš.

Da ne odemo previše u diskusiju, nadam se da je poenta shvaćena.

Slažem se sa tobom da u "pravilima igre" nije precizirano šta se sme, a šta ne sme, po pitanju reklamiranja. U poslednje vreme, kako sajt raste sa brojem članova, pojavila se potreba da se pravila malo jasnije definišu.

Nadam se da te nisam ni na koji način obeshrabrio da nam se pridružiš i uzmeš aktivno učešće u diskusijama jer sigurno imaš puno iskustva i znanja koja bi nam pomogla po pitanju korišćenja novih tehnoloških rešenja. I ne samo njih.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Samo da dopunim,
za link prema sajtu imas za to predvidjeno mesto u Profilu, pod Licni. Polje se zove (naravno) "web sajt" .
Sjui
Dodavač alata

Post by Sjui »

Dragi stolari,

vec danima iscitavam ovaj vas forum, i moram priznati odusevljena sam!

Ovu temu podizem jer imam jedno konkretno pitanje.

Naime, planiram da kupim stan sa jednom vecom sobom koju bih delimicno pregradila na pola. Srednji deo pregrade bi bio gipsani zid ili Ytong, a sa jedne njegove strane bi trebalo da budu klizna vrata. Njihova sirinsa bi bila oko 1,2 metara, a visina - plafona (oko 2,4).

E, sad. Ta klizna vrata bi morala da imaju police za knjige. Ne pitajte me kako sam dosla do toga...jednostavno prihvatite...zenske cudi...

To bi znacilo da bi klizna vrata bila malo udaljena od gipsanog zida. Recimo, to bi bila klizna polica, a ne vrata.

Jasno mi je da je tu tezina najveci problem. Moja prva ideja je da budu od masiva (punog drveta), ali pretpostavljam da zbog tezine moram tako nesto da pravim od nekakve iverice?
Videla sam na nekom ruskom sajtu da oni u takve stvari ugradjuju neke metalne cevi od dna do vrha vrata, izmedju slojeva iverice...da li ste imali iskustva sa time?

Zanima me i da li moze da se nadje neki mehanizam za ovu moju policu? Ili barem, da li neko moze da proceni kolika bi bila tezina te police - knjige na njoj bi tezile minimum 25kg.

Da li bi se uopste jedan stolar upustao u pravljenje tako necega? (bice aktuelno na jesen..pa cu onda da oglasavam ;))

Hvala vam unapred!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dobro nam dosla.:)
bilo bi pozeljno da skiciras pa da bi mogli da ti preporucimo adekvatan savet.
malo je tesko ovako ,ipak slika vredi vise od 1000reci,jel da?.;)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sjui
Dodavač alata

Post by Sjui »

Evo, uradila sam u SketchUp-u (prilicno nezgrapno, moram da priznam, prvi put sam videla ovaj program), i pokusacu da okacim kako bi to izgledalo.

dakle, klizna polica sa zidom:

Image

i, klizna polica sama:

Image

Naravno, iako na slici ne izgleda tako, ocekivalo bi se da police budu bar donekle ujednacene :)

U sustini nije nista komplikovano, samo je veliko.
Da li vam se cini realno? Da li samo od iverice, ili bi moglo i od masiva?
Koliko bi tezina toga bila? Postoje li nosaci, odnosno mehanizmi za tu tezinu? (svasta, videla sam da postoje garazna vrata tezine i do 500 kg, mehanizam bi morao da posetoji, jesam li u pravu?)
Last edited by Sjui on 19 Jul 2010 16:31, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

naravno da postoji,nemoj da se sekiras (onaj koji bude radio sigurno ce naci adekvatnu verziju klizaca odnosno tockica)
u tvom slucaju moze ici klasicni klizaci sa sinama za klizne plakare samo sto ce umesto jednog para tockica ici 2 ili3 para zavisno od proracunate(ocekivane)tezine .komplet klasicnih klizaca sa donjom sinom ima nosivost do 70 kila!!!(2 tockica).:)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Robbyn
Šegrt

Post by Robbyn »

Ja imam slična klizna vrata kod kuće.Ako sam dobro shvatio tvoju sliku,polica ulazi u šuplji zid?

Ja sam kod mene rešio tako što sam dole napravio žljeb i u njega postavio limenu traku.Kao točkiće sam iskoristio dva obična ležaja,s time da mi je strugar napravio nosače za njih (nije bilo skupo)Ti "točkići" su ušrafljeni od dole i nose cela vrata koja su od masiva i verujem možda i teža od tvoje zamišljene police.Vrata su vrlo frekventa i koriste se već sigurno 15 godina i nisu spala tako da mehanizam radi :)
Iz estetskih razloga "točkići" su sakriveni ukrasnim lajsnama koje takođe imaju svoj žljeb.

Nadam se da nisam zakomplikovao :)
Sjui
Dodavač alata

Post by Sjui »

hvala! :)

Bas ste me obradovali:D

Jos samo da dodje ta jesen....
slatki list
Dodavač alata

Post by slatki list »

pomoc dilema plakar sa kliznim vratima sirina 3.2m staviti toja ili cetvoro kliznih vrata i pomoc za raspored unutra gde videti neku od mogucnosti
dstuhli
Dodavač alata

Post by dstuhli »

Pozdrav svima.
Tek sam se prijavio na forum, i zanimaju me neke informacije. Hoću da pravim američki plakar preko cijelog zida visine 270 cm i širine 280 cm, univer 10 mm. Za kompletnu unutrašnjost mi nije problem napraviti, brinu me samo klizna vrata. Tražio sam ponude od nekih majstora i pravljenje i ugradnja košta minimalno 350 € (bilo je čak i ponuda do 550 €). Da li stvarno toliko košta mehanizam (neki srednjeg kvaliteta) i lajsne i da li je to opravdana cijena, i koliko je za nekog amatera komplikovano postaviti klizna vrata. Ne mogu da se otmem utisku da je ta cijena malo prenapuhana. Može li mi neko od stolara reći za koliku cijenu bi napravio vrata sa tim dimenzijama. Vjerujem da su cijene materijala slične u Srbiji, ja sam iz Bosne, pa da mogu uporediti.
Hvala!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Univer od 10 mm je, bojim se tanak. 18 je prava mera. obrni okreni, cena od 350 je korektna e sad ako ti majstorluci idu od ruke...Ima ovde dosta vrsnih majstora i nas kao, pa ti mozemo svi skupa pomoci savetima.
Okov za plakare imas ovde pa uporedi cene. Kurs je 107din za 1eur
http://www.artinvesthome.com/katalog.php?catID=1033
Last edited by maricaiivica on 08 Nov 2010 22:20, edited 1 time in total.
dstuhli
Dodavač alata

Post by dstuhli »

Baš sam nalazio na forumima, mislim čak i na ovom da se stavlja univer od 10 mm zbog trežine, i majstor sa kojim sam dogovarao posao mi je donio uzorak sa debljinom od 10 mm. OK našao sam cijenu za lajsne- rukohvate, da li su u mehanizam uključene i lajsne na vrhu i dnu vrata, i koliko koštaju otprilike pregradne lajsne - horizontalne. Znači cijena od 350€ je realna?
Ako mi neko može napisati znači okvirno cijene svih dijelova za vrata pojedinačno (za dimenzije koje sam naveo u prethodnom postu). Nadam se da ne tražim puno, vjerujem da ima ljudi koji se time bave i znaju u svakom momentu cijene svega toga.
Hvala!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

U prvom postu nisi napisao da mislis samo vrata da pravis od univera 10mm pa te sada moram pitati da li ti traze 350 samo za vrata :D
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pa vjerovatno da su samo vrata, u suprotnom bi bilo prejeftino!
Kod mene bi taj plakar kostao 850E! Cijenu racunam 100E/m2 + 100E po vratima + ako ima ogledalo, lift za vjesanje garderobe, razni drzaci(pantalone,kravate,kaisevi...)!!!
Post Reply