Imam pitanje! Od pokojnog oca su mi ostala ova glodala sa slike.Jedino sto znam je da su predvidjena za veliki frezer (koji na zalost nije zavrsen,ali....)Zanima me za cega sluze
Prvi ti sluzi za obaranje radijusa na boku i to za debljinu daske koliki je precnik. Drugo ti je za pravljenje sare na boku daske i tu mozes da variras sa debljinom i biras deo sare koji ti se najvise svidja a maksimalno pravi saru kolika je sirina glodala. To ulepsava bok daske da bude lep na oko.
ovo prvo je stari model sssr(sovjetskog saveza)sa rupom 32 isluzi za profilisanje a mozes da uradis stap(ic) ili oklagijicu(nemogu da procenim koliki je radijus).a drugo iskljucivo za profilisanje(nemoj da se zeznes da mislis da moze u oba smera(levo i desno)jer to glodalo ima granicnik zahvata(zub ispred je manji(po obimu)od drugog,a to sluzi da nebi prilikom glodanja odvaljivao velike komade materijala.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Oba glodala su Sdelano v SSSR, kupljena za "tri crvene" pocetkom devedesetih.Cisto me je interesovalo za kakve profile sluze.Postoji zapocet veliki frezer ali trebalo bi ga zavrsiti (nedostatak vremena a bogami i para),no jednog dana mozda.Jos jednom hvala na informacijama
kod sase mozes kupiti dobra i jeftina glodala ali moras znati sta ti treba jer ce ti on "uvaljivati"ono sto on ima.ja odem kod njega u radnju,sednem i na miru izaberem sta mi treba.ponekad mu i vratim glodalo ako nevalja bez problema.dobar je i mozes se sve dogovoriti s njim.
konkretno ima glodalo fi 250 sa 3 zuba 12mm(kroner)za cepovanje prozora za 30-35evra,glodalo je u vidiji sa izmenjivim nozevima.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!